ΛΕΜΟΚΑ: Ραντεβού στον Ταΰγετο για τον 5ο αγώνα Scramble Ν. Ελλάδας


Μετά από έγκριση της αθλητικής ΜΟΤΟΕ η ΛΕΜΟΚΑ διοργανώνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στον Ταΰγετο τον 5ο αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble Ν. Ελλάδας 2014.
Ο αγώνας θα γίνει στο 37ο χλμ της Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης στο Ταΰγετο, θέση “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ”, αποτελώντας συνέχεια των πολύ καλών διοργανώσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Η λήξη των εγγραφών είναι προγραμματισμένη για σήμερα, οπότε και θα ξεκαθαρίσει ο αριθμός των συμμετεχόντων.
Μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της προκήρυξης του αγώνα έχουν ως εξής:
ΠΡΟΓΑΡΜΜΑ
–         8.30 π.μ έως 10.30 π.μ: Έλεγχος εξακρίβωσης
–         8.30 π.μ. έως 10.30 π.μ.: Τεχνικός έλεγχος
–         8.30 π.μ: Άνοιγμα park ferme
–         11.15 π.μ.:  Εκκίνηση αναγνωριστικού γύρου
–         11.30 π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα
–         Δημοσίευση αποτελεσμάτων 15 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα
Απονομή επάθλων 30 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Μπουρδέκας Γεώργιος
Μέλη: Δημητρούλης Κωνσταντίνος – Λαγωνικάκος Γεώργιος

ΣΤΕΛΕΧΗ
Πρόεδρος Αγωνοδικών: Λαφογιάννης Νικόλαος
Αγωνοδίκες: Τενέντες Παναγιώτης
Παρατηρητής – Φωτάγγελος Μουρίκης Αλυτάρχης: Νασόπουλος Αθανάσιος
Βοηθ. Αλυτάρχη – Γραμματεία Αγώνα: Δασκαλάκη Μένια
Τεχνικοί Έφοροι: Παπάς Πέτρος
Ιατρός αγώνα: INTERSALONIKA
Υπευθ. Διαδρομής: Κουδούνης Φίλιππος
Υπευθ. Χώρου Επισκευών-Ανεφοδιασμού: Λαγωνικάκος Γεώργιος Αποτελέσματα INFO-MEGA
 
4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διάρκεια του αγώνα είναι: Α) 1 ώρα και 30 λεπτά συν δύο γύρους για τις κατηγορίες S1, S2, SSENIOR, CHAMPION. Β) 45 λεπτά συν ένα γύρο για την κατηγορία SB. Το μήκος της διαδρομής του αγώνα είναι 4 χιλιόμετρα περίπου και αποτελείται από μεσαίας σκληρότητας έδαφος. Απαγορεύονται οι δοκιμές στη διαδρομή του αγώνα μέχρι πριν το γύρο αναγνώρισης.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν Αθλητές που έχουν ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ σε Αθλητικά Σωματεία της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ. Οι Αθλητές που ανήκουν σε Σωματεία της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο μέσω των Σωματείων που ανήκουν και μόνο μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 23.59. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 50 ευρώ. Εκπρόθεσμες συμμετοχές θα γίνονται δεκτές κατά την διάρκεια του τεχνικού ελέγχου και θα επιβαρύνονται με 20 ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται μόνο αν ο αγώνας ματαιωθεί ή αναβληθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής: S1 Δίχρονες έως 144 cc και τετράχρονες έως 250 cc Μαύρο φόντο – Λευκοί αριθμοί (οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο 1) S2 Δίχρονες από 175 cc και άνω και τετράχρονες από 290 cc και άνω. Κόκκινο φόντο – Λευκοί αριθμοί (οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο 2) S Senior Ενιαία ηλικιακή κατηγορία. Συμμετέχουν οι γεννηθέντες έως και το 1976. Κίτρινο φόντο – Μαύροι αριθμοί (οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο 3) Στις κατηγορίες S1, S2 και S Senior μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές δεν συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Enduro και Motocross της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. του 2014. Champion Συμμετέχουν αθλητές που δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στις κατηγορίες S1, S2 και S Senior και δεν βαθμολογούνται. Τα φόντα και τα νούμερα παραμένουν ίδια με αυτά που τρέχουν στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. SB Αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτων κυβικών και δεν βαθμολογούνται. Φόντα μπλε – Λευκοί αριθμοί Η σωστή επιλογή των χρωμάτων του φόντου και των αριθμών συμμετοχής είναι υποχρεωτική!
A)  Η διάρκεια του αγώνα για τις κατηγορίες S1, S2, SSenior, Sexpert ορίζεται 90 λεπτά +2 γύρους H διάρκεια του αγώνα για την κατηγορία SΒ ορίζεται σε 45 λεπτά + 1 γύρο. Β) Το μήκος της διαδρομής είναι 4.3 χιλιόμετρα. Γ)Για να θεωρηθεί αναβάτης τερματίσας πρέπει να καλύψει το λιγότερο το 75% των γύρων του νικητή της κατηγορίας του, εφόσον περάσει τη σημαία Τερματισμού.
Στον 1ο-2ο-3ο κάθε κατηγορίας κύπελλο. Στον 4ο-5ο-6ο κάθε κατηγορίας μετάλλιο. Η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και θα γίνει 30 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα και εφόσον δεν υπάρχουν ενστάσεις. Η προσέλευση των διακριθέντων θεωρείται απαραίτητη.