Μεσσηνιακός: Μένει η συγκίνηση για τη βράβευση της ομάδας του 1984… (φωτογραφίες)


Ο Μεσσηνιακός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του χθεσινού αγώνα και παραδόθηκε στις ορέξεις του Πορφύρα, που είναι βέβαια πολύ αξιόλογη ομάδα. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι «πράσινες» κατόρθωσαν να πάρουν το 1ο σετ με 25-19, παρ’ ότι μάλιστα έμειναν πίσω στο σκορ, δείχνει ότι είχαν και έχουν τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Η συνέχεια αποδείχθηκε καταστροφική για την καλαματιανή ομάδα η οποία έχασε με 11-25 και 9-25 τα επόμενα σετ. Η προσπάθεια στο 4ο ήταν καλύτερη, χωρίς όμως να αποδώσει, αφού οι Αθηναίες πήραν τη νίκη με 18-25, «καθαρίζοντας» το ματς και το 3ποντο.
Αγωνιστικά λοιπόν δεν υπάρχουν πολλά να θυμούνται στο Μεσσηνιακό από το χθεσινό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ γυναικών, που ήταν το 1ο εντός έδρας.
Ωστόσο, πριν από το πρώτο σερβίς στο Κλειστό της Παραλίας εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς η διοίκηση του συλλόγου τίμησε την ιστορία του, στο πρόσωπο των παικτριών που ανέβασαν το 1984 τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ στην Α’ Εθνική.
Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι: Ρεσβάνη Κωνσταντίνα, Τσιριμπή Μαίρη, Πέτροβα Ελένη, Γυφτέα Μαρία, Σαμίου Θεώνη, Ζαχαρέα Αθηνά, Πράττη Μαρία, Καπόγλη Σταυρούλα, Βουδικλάρη Σταυρούλα, Μυτακίδη Κρυσταλλένια, Περρωτή Αφροδίτη, Βρυώνη Ιωάννα. Κάποιες έλλειπαν, κάποιες εκπροσωπήθηκαν, ακόμα και για τις απούσες όμως η συγκίνηση είναι δεδομένη. Εκ μέρους όλων η κα Γυφτέα ευχαρίστησε το Μεσσηνιακό για την ξεχωριστή τιμή και την τότε παίκτρια προπονήτρια Μαίρη Τσιριμπή που τους «δίδαξε το υπέροχο άθλημα του βόλεϊ, ομαδικό πνεύμα και απόλυτο ήθος»! Τις απονομές έκαναν τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Νταβουτιάν και Δημήτρης Πουλόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο έφορος του τμήματος Χρήστος Ζερίτης.
Στη συνέχεια τον αγώνα «προλόγισε» το ροκ τραγούδι που συνέθεσε για το Μεσσηνιακό ο Βασίλης Καραβίας με την μπάντα Dreamonition.
Χ.Ε.