Με φόντο την παρουσία Μπόμπολα διαξιφισμοί Σ. Αναστασόπουλου και Γ. Τσώνη


Έντονους φραστικούς διαξιφισμούς αντάλλαξαν χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γ. Τσώνης.
Η ένταση ξεκίνησε, όταν έπειτα από αναφορά του κ. Τσώνη πως χάρηκε που είδε τη Δημοτική Αρχή να είναι σύσσωμη στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Μάδαινας το περασμένο Σάββατο, όπου έδωσε το «παρών» και ο επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας, ο δήμαρχος Μεσσήνης θέλησε να πληροφορηθεί αν η συγκεκριμένη αναφορά ήταν ειρωνική. Ρώτησε τον κ. Τσώνη για ποιον λόγο απουσίαζε και αυτός του απάντησε: «Δεν μπορούσα να είμαι δίπλα σας». Ο κ. Αναστασόπουλος επέμεινε ρωτώντας «σε μένα ή σε κάποιον άλλον;» και έλαβε ως απάντηση ότι ήταν συνειδητή η απουσία.
Ο κ. Τσώνης ανέφερε πως «με ανεβοκατεβάζατε διαπλεκόμενο με τον Μπόμπολα», λέγοντας πως τον «φωτογράφιζε» στην προηγούμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου άτομο που ανήκει σήμερα στην πλειοψηφία, αναφέροντας το όνομα του Δημήτρη Γαλιάτσου. Πρόσθεσε δε, πως δεν έχει σχέσεις με τον ΜΟΡΕΑ, αλλά και ότι απολύθηκε ο αδερφός του που εργαζόταν εκεί, ενώ η Δημοτική Αρχή είναι εκείνη που διόρισε κόσμο. Δέχτηκε επίθεση από τον αντιδήμαρχο Αναστ. Ηλιόπουλο πως προέβη σε διορισμούς, ο κ. Τσώνης ζήτησε να του κατονομάσουν έστω και έναν και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή ήταν εκείνη που επισκέφθηκε τον κ. Μπόμπολα πολλές φορές.
Εξηγήσεις για τις επισκέψεις έδωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, λέγοντας πως ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Μπόμπολα για την προσφορά του, και από την πλευρά του ο κ. Τσώνης προειδοποίησε πως θα δημοσιοποιήσει ονόματα που διόρισε η Δημοτική Αρχή, προκαλώντας ταυτόχρονα τον κ. Ηλιόπουλο να πει ποιον διόρισε εκείνος.
Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε πως η κοινωνία γνωρίζει τι έχει γίνει, πρόσθεσε πως δεν έχει να σχολιάσει κάτι άλλο, καθώς και ότι οι εξηγήσεις που του έδωσε ο κ. Τσώνης δεν τον έπεισαν.