Μουσική παράσταση προς τιμήν του Μάνου Αβαράκη από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας


Κατά της παραχώρησης της «Ηλέκτρας» σε ιδιώτη 
Τον καθηγητή Μουσικής, Μάνο Αβαράκη, ο οποίος στάθηκε η αφορμή πολλά παιδιά της Καλαμάτας να αγαπήσουν τη μουσική, θα τιμήσει μεθαύριο Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια μουσική παράσταση στην οποία θα συμμετάσχουν ο τιμώμενος Μάνος Αβαράκης, η Άννη Ορφινίου, η Σοφία Καμαγιάννη και ο Κωνσταντίνος Θεμέλης.
Όπως εξήγησαν τα μέλη της Πειραματικής Σκηνής, θεωρούν ως διέξοδο και σύμμαχο τον πολιτισμό στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα, ενώ τα ακούσματα εκείνης της βραδιάς θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους κάτι μοναδικό, «που θα ξεφεύγει από την υποκουλτούρα», όπως χαρακτηριστικά είπαν, «τη μουσική που ακούγεται σήμερα».
Τα μέλη της Πειραματικής εξήγησαν ακόμη ότι θα ήθελαν η συγκεκριμένη συναυλία να είναι δωρεάν για το κοινό της Καλαμάτας, όμως τα έξοδα κάνουν απαγορευτικό το εγχείρημα, έτσι το εισιτήριο ορίστηκε στα 10 ευρώ και για τις ευπαθείς ομάδες στα 6.
Στο μεταξύ, σε ερώτηση για την ενδεχόμενη παραχώρηση της «Ηλέκτρας» σε ιδιώτη, η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, Λέττα Πετρουλάκη, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη, ενώ χαρακτήρισε ως λάθος που δεν προχώρησε η αρχική παραχώρηση, αφού τότε υπήρξαν θεατρικά σχήματα που διαφώνησαν με την επισκευή του χώρου από τα ίδια.
Η κα Πετρουλάκη έκανε λόγο για ένα χώρο μοναδικό, με πολλές δυνατότητες, για τον οποίο μάλιστα είχαν εκπονήσει μελέτη οι ειδικοί, αλλά δεν προχώρησε.
Γενικότερα, θεωρεί ότι η Καλαμάτα υστερεί σε κατάλληλες αίθουσες για θέατρο, αφού το Πνευματικό Κέντρο δεν μπορεί «να σηκώσει» όλο αυτό τον όγκο, ενώ το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου είναι ακατάλληλο, καθώς δε διαθέτει καθόλου χώρο για παρασκήνια και η σκηνή είναι μικρή.
Π.Μπ.