Ολοκληρώνονται άμεσα τα τεύχη δημοπράτησης του Καλαμάτα – Ριζόμυλος


Το είχαμε ξεχάσει προσωρινά το… γιοφύρι της Μεσσηνίας (δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος), αλλά ο δήμαρχος Π. Νίκας φρόντισε χθες «να ζεστάνει» και πάλι το θέμα. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, η μελέτη του έργου ολοκληρώνεται και μαζί τα τεύχη δημοπράτησης.
Έτσι, με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών δεν απομένει παρά ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου.
Πάντως, όπως έχει δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν, το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ έχει χαρακτηρίσει το έργο «ισάξιο με τον εθνικό δρόμο, που θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας». Σχολίασε, μάλιστα, ότι «γι’ αυτό μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις για το έργο και με προσωπικό κόστος – επιθέσεις που δέχομαι περί κλειστού δρόμου».
Για το συγκεκριμένο έργο δηλώσεις έχουν γίνει και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος έχει αναφέρει ότι «ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα και έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Α.Π.