Παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία η μουσική παράσταση του Μάνου Αβαράκη


Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε η μουσική παράσταση του Μάνου Αβαράκη «Εικόνες μουσικής σε ηχοχρωμάτων τόπους», την περασμένη Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με τη σύζυγό του, Σία Μηλίτση, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, οι σκηνοθέτες Κώστας Χαλκιάς και Όλγα Αλεξανδροπούλου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και θεατρικών συλλόγων και πολλοί φίλοι της έντεχνης και ποιοτικής μουσικής.
Η βραδιά, που ήταν ξεχωριστή, δικαίωσε απόλυτα τους διοργανωτές, ενώ όσοι παρευρέθησαν έφυγαν ενθουσιασμένοι, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες.
Ο δε Μάνος Αβαράκης πρόσφερε μοναδικές μουσικές στιγμές δεξιοτεχνίας, παίζοντας φυσαρμόνικα, πιάνο, καλίμπα και, βέβαια, όλες του τις φλογέρες, εισπράττοντας το δυνατό χειροκρότημα όλων. Επίσης, παρουσίασε τις μοναδικές του μουσικές συνθέσεις πάνω σε ποιήματα Ελλήνων ποιητών, τις οποίες τραγούδησε η εξαίρετη τραγουδίστρια Άννη Ονουφρίου, με τη μελωδική φωνή της.
Στο πιάνο ήταν η συνθέτις Σοφία Καμαγιάννη, που γέμισε την αίθουσα μελωδικές στιγμές, έπαιξε μαντολίνο και τραγούδησε.
Μαζί με τους τρεις καλλιτέχνες ήταν και ο πολυτάλαντος περφόρμερ, Κωνσταντίνος Θεμελής, που απήγγειλε ποίηση, τραγούδησε και παρουσίασε με ένα μοναδικό τρόπο όλη αυτή τη μουσικοθεατρική παράσταση.
Το δε Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραματικής Σκηνής «νιώθει πολύ ικανοποιημένο και δικαιωμένο με την απόφαση να προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό της Καλαμάτας μια ξεχωριστή σε ποιότητα και αισθητική μουσικοθεατρική παράσταση υψηλού επιπέδου, σαν αποκλειστικός χορηγός. Επιθυμία μας ήταν να αποδείξουμε ότι η τέχνη γίνεται παιδαγωγός των πολιτών, όταν η ίδια είναι αποτέλεσμα πνευματικού πολιτισμού.
Επειδή πιστεύουμε βαθιά στον πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, θα προσπαθήσουμε να αντιπαραθέσουμε, στην υποκουλτούρα της μουσικής με την οποία βομβαρδιζόμαστε από όλα τα μέσα, την οργάνωση εκδηλώσεων και παραστάσεων ξεχωριστών, που προβάλλουν ιδιαίτερη ποιότητα και αισθητική. Αυτές, άλλωστε, αποτελούν οάσεις και ανάσες αισιοδοξίας στους δύσβατους δρόμους που διανύουμε.
Ευχαριστούμε θερμά τον Μάνο Αβαράκη και τους συνεργάτες του που μας πρόσφεραν αυτή την υπέροχη βραδιά, όλους τους φίλους που παρευρέθησαν και να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους ασχολούνται με τη μουσική και το θέατρο ή σε όσους υποδύονται ότι αγαπούν τον πολιτισμό και έλαμψαν δια της απουσίας τους, ότι έχασαν μια μοναδική και ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία».