Προβλήματα στη λειτουργία της κεντρικής σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας


Το Μέγαρο Χορού άνοιξε για κάποιες ημέρες το καλοκαίρι, το μέλλον του ακόμα είναι αβέβαιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και σ’ ένα κλειστό κτήριο.
Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες ειδικός τεχνικός από τη Γερμανία εξέτασε το μηχανισμό της κεντρικής σκηνής, ο οποίος φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στις διεθνείς συνθήκες ασφαλείας. Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, αποενεργοποιήθηκαν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Εκείνο που εικάζεται, ως πρώτη εντύπωση, είναι ότι οι συγκεκριμένες εργασίες από τον ανάδοχο δεν ήταν αυτές που επιβάλλονταν. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και πέρυσι το χειμώνα, χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί ο Δήμος Καλαμάτας για τα αποτελέσματα των εργασιών.
Ο τεχνικός έχει ολοκληρώσει τον έλεγχό του, αλλά από το Δήμο Καλαμάτας δεν έχει δημοσιοποιηθεί εάν υπάρχει ή όχι κάποιο πρόβλημα ή αν οι παρεμβάσεις που έγιναν από τον ανάδοχο ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία της προμελέτης.
Σε περίπτωση που το τελικό πόρισμα εμφανίσει προβλήματα τεχνικά, τότε ο Δήμος θα καλέσει τον ανάδοχο να τα αποκαταστήσει και θα του καταλογίσει το κόστος.
Πάντως, σε ό,τι αφορά τη μελέτη βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει – τουλάχιστον στο προσκήνιο- σε σχέση με τις διαπιστώσεις του καλοκαιριού.
Υπενθυμίζουμε ότι στη μελέτη για τη βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, την οποία ετοίμασε η εταιρεία «Planet» κατά παραγγελία του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά, διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων, ότι το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μπορεί να είναι βιώσιμο οικονομικά, αρκεί να επιλεγεί ικανός καλλιτεχνικός διευθυντής.
Κι όπως αναφέρθηκε, ικανός καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι αυτός που θα φτιάχνει ένα ποιοτικό πρόγραμμα παραστάσεων, δηλαδή πρέπει να έχει βαθιά γνώση όσον αφορά στα τεκταινόμενα στο σύγχρονο χορό.

του Αντώνη Πετρόγιαννη