Σημαντική διάκριση για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο Andelea Estate


Στην κορυφή βρέθηκε για μια ακόμα φορά το μεσσηνιακό ελαιόλαδο Andelea Estate, του ελαιοτριβείου Αφοί Μπενακόπουλοι, μετά τη διάκριση που έλαβε στον πρόσφατο Διεθνή Διαγωνισμό της Αγγλίας “Great Taste 2014”.
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Andelea Estate, με τόπο παραγωγής το Παραπούγκι και τις γύρω από αυτό περιοχές, ανταγωνίστηκε με επιτυχία 10.000 (!) εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα και απέσπασε ένα αστέρι από τους 400 κριτές. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση, αφού η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί το μοναδικό κριτήριο στον εν λόγω διαγωνισμό.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος παραγωγής, Παύλος Καπλάνης, δεν κρύβει τη μεγάλη του ικανοποίηση, καθώς δικαιώνεται η απόφαση που έλαβαν το ελαιοτριβείο και οι παραγωγοί της περιοχής για υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, πιστεύοντας πως μόνο η στροφή στην ποιότητα μπορεί να φέρει ανάπτυξη.
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη βράβευση μέσα στη χρονιά, καθώς το ελαιοτριβείο απέσπασε με το ελαιόλαδό του και το αργυρό μετάλλιο στην Ιαπωνία (Olive Japan 2014), ενώ το 2013 είχε αποσπάσει διάκριση στην Έκθεση της Ζυρίχης.