Στην Καλαμάτα χθες Βρετανοί τουρίστες που κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου με τρένο (φωτογραφίες)


Στην Καλαμάτα βρέθηκαν χθες το απόγευμα Βρετανοί στην πλειοψηφία τους τουρίστες, οι οποίοι επέλεξαν να ναυλώσουν ένα τρένο, προκειμένου να ανακαλύψουν μέσα σε μία εβδομάδα τις ομορφιές της Πελοποννήσου και τα πολιτιστικά της μνημεία.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο σύμβουλος διοίκησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτ. Μαρούσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολόγησε τη συγκεκριμένη τουριστική αμαξοστοιχία στο πλαίσιο αξιοποίησης του δικτύου της Πελοποννήσου. Η ναύλωση έχει διάρκεια επτά ημερών και συνδυάζει το σιδηροδρομικό ταξίδι με τις μοναδικές ομορφιές του δικτύου, γέφυρες, σήραγγες, σταθμούς, την ασφάλεια και την άνεση του ταξιδιού που προσφέρει το τρένο και το ωραίο ανάγλυφο της Πελοποννήσου.
Όπως σημείωσε ο κ. Μαρούσης, είναι ένας πολιτιστικός γύρος της Πελοποννήσου, καθώς προβλέπονται επισκέψεις σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους και τα μνημεία της Πελοποννήσου.
Κατά τον ίδιο, ο σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου είναι πολύ ελκυστικός για τουρίστες του εξωτερικού, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων του.
Οι επιβάτες ξεκίνησαν από Αθήνα και προωθήθηκαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Πάτρα, επιβιβάστηκαν στο ναυλωμένο τρένο που κάνει το δρομολόγιο Πάτρα – Κατάκολο – Ολυμπία- Κυπαρισσία – Καλαμάτα – Μεσσήνη – Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Ναύπλιο – Άργος- Κόρινθος και επιστροφή.
Με την άφιξή τους στην Καλαμάτα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενώ διανυκτέρευσαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να αναχωρήσουν σήμερα για την Τρίπολη.