Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο με φόντο το προπονητήριο της Καλαμάτας


Φαίνεται πως ο Γιώργος Ράλλης έχει βρει στο πρόσωπο του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ένα σύμμαχο πρώτης γραμμής, ικανό να συνεισφέρει σε νευραλγικούς τομείς και κυρίως στο μεγάλο θέμα της κατασκευής του προπονητηρίου της ομάδας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή του Προέδρου της ομάδας Γιώργου Ράλλη, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, το φλέγον θέμα της κατασκευής του προπονητηρίου της Καλαμάτας στα Παλιάμπελα, βρέθηκε στο επίκεντρο. Τα αποτελέσματά της κρίνονται τουλάχιστον ενθαρρυντικά, κάτι που επιβεβαιώθηκε, μετά την ολοκλήρωσή της, τόσο από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, όσο και από τον πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας. Ο κ.Νίκας δήλωσε έτοιμος να στηρίξει τις προσπάθειες της ομάδας για άνοδο σε μεγάλες κατηγορίες, ενώ τόνισε πως στο πλαίσιο αυτής της υποστήριξης έχει συναφθεί χρησιδάνειο, ώστε να δημιουργηθεί προπονητήριο του ΠΣ  «Η Καλαμάτα» σε δημοτική έκταση στα Παλιάμπελα. Η προσπάθεια του Δήμου σε νομικό και διοικητικό επίπεδο υπήρξε εργώδης, καθώς υπήρχαν διεκδικήσεις επί της δημοτικής αυτής έκτασης, αλλά τελεσφόρησε. Ο χώρος, πλέον, έχει περιφραχθεί και οι δύο πλευρές χθες συζήτησαν για τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου και τις αναγκαίες εργασίες.
Προσδιορίσθηκε νέα συνάντηση σε μία εβδομάδα, ώστε να επιμερισθούν οι εργασίες που θα αναλάβει ο Δήμος και η ομάδα, προκειμένου να διαμορφωθεί αυτό το αθλητικό κέντρο, το οποίο ύστερα από συνεννόηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί και ο αθλούμενος κόσμος της δυτικής Καλαμάτας.
Ο Γιώργος Ράλλης από την πλευρά του εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμαρχο, τονίζοντας: «Με τα μάτια συνεννοούμαστε. Πιστεύω ότι θα έχουμε το προπονητήριο, που ταλανίζει επί χρόνια την ομάδα».

Λόγο πλέον έχουν τα έργα
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα έργα δεν μεταφράζονται σε πράξεις, και κάποιοι ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν την πρόοδο με σκεπτικισμό, όμως φαίνεται ότι τούτη τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν θα βιαστούμε να μεταφέρουμε μεγάλες κουβέντες, περιμένουμε μονάχα την άμεση έναρξη των εργασιών, που θα βάλουν στην τελική ευθεία το μεγάλο, για την ομάδα, αυτό έργο.

Του Νίκου Μπαλόπουλου