Τo Costa Neoromantica στην Καλαμάτα


Στο λιμένα Καλαμάτας έφτασε χθες το πρωί για άλλη μια φορά το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica, όπου και περέμεινε μέχρι νωρίς το απόγευμα. Είχε 1.278 επιβάτες, κυρίως Ιταλούς, Γερμανούς και Ελβετούς, καθώς και επισκέπτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αθηνά Ξανθάκη και Άννα Καλογεροπούλου, ενώ μετείχαν και υπάλληλοι του Δήμου.
Τα στελέχη του Δήμου έδιδαν στους επισκέπτες χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες, ενώ υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού τούς προσέφεραν έντυπα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και απαντούσαν σε σχετικές ερωτήσεις.
Οι επισκέπτες προτίμησαν εκδρομές στο Μυστρά (ένα λεωφορείο), σε Αρεόπολη – σπήλια Διρού (τέσσερα λεωφορεία), στην Αρχαία Μεσσήνη (δύο) και σε Πύλο – Μεθώνη (ένα). Οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν την πόλη. Επισημαίνεται πως το Costa Neoromantica θα επισκεφθεί το λιμάνι της Καλαμάτας πολλές φορές μέχρι το τέλος του έτους.
Σημειώνεται πως στον προγραμματισμό μίας μόνο εταιρείας περιλαμβάνονται περί τις 25 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων τους πρώτους μήνες του 2015, ενώ την Καλαμάτα περιλαμβάνουν στους προορισμούς τους και άλλες εταιρείες.
Ο Δήμος γνωρίζει πως για το 2015 είναι προγραμματισμένες τουλάχιστον 50 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Καλαμάτας και ο δήμαρχος, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, είχε συνάντηση στον Πειραιά με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών του χώρου, με σκοπό την ενίσχυση των αφίξεων στην Καλαμάτα τέτοιων σκαφών. Για το σκοπό αυτό, θα ετοιμασθεί ειδικός φάκελος προβολής της Καλαμάτας και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει.