Φαγωμάρα στο γαλάζιο στρατόπεδο

Φαγωμάρα στο γαλάζιο στρατόπεδο

Τη διαφοροποίησή του στην υποψηφιότητα Δημήτρη Καμπόσου για την προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξέφρασε, μιλώντας στο προχθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, ο απερχόμενος πρόεδρος και δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας.  
Ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε παράταξη Καμπόσου, εννοώντας την «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» της οποίας ήταν κι αυτός μέλος, τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να αντιπαρατίθεται, ενώ έκανε αναφορά σε «κακοποίησή» του από τους συναδέλφους του, καθώς αυτός μετέφερε δημόσια αυτά που όλοι ψήφιζαν.  
Όσο για την υποψηφιότητα Καμπόσου, δήλωσε ότι δε θα τη στηρίξει και ενδεχομένως να είναι αυτός υποψήφιος ή κάποιος άλλος από το 21μελές Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές.  
Πάντως, ο κ. Νίκας που ανέβασε τους τόνους, μίλησε για κάποιους που σκύβουν τη μέση και το κεφάλι, αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του δημάρχους… 
Απάντηση στα όσα ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε, έδωσε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών και υποψήφιος για πρόεδρος της ΠΕΔ, Δημήτρης Καμπόσος. «Του επιστρέφω τα υπονοούμενα», σημείωσε ο κ. Καμπόσος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «όταν μπαίνουμε στη μάχη, υπάρχει και η ήττα», χαρακτηρίζοντας αλά κάρτ μέλος της παράταξης τον κ. Νίκα. Η ήττα είναι συστατικό της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ο κ. Καμπόσος, που όπως είπε, αύριο ο κ. Νίκας ίσως έχει συνέλθει. 
Σε περίπτωση που ο κ. Νίκας κρατήσει το… λόγο του, η διεκδίκηση για την προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου αποκτά περίεργη τροπή. Εάν συνυπολογίσουμε ότι η διαφορά της μίας έδρας που ήταν υπέρ της παράταξης Καμπόσου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, ο οποίος βλέπει ότι αναπτερώνονται οι ελπίδες για τη διεκδίκηση της προεδρίας. 
Βέβαια, ρυθμιστικό παράγοντα θα παίξουν οι τρεις εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔ τι στάση θα κρατήσουν, όπως και ο ανεξάρτητος δήμαρχος της Σπάρτης. 
Το κύριο βάρος, όμως, θα πέσει στους ώμους του κ. Νίκα, ο οποίος σίγουρα θα δεχθεί πολλές πιέσεις για να αλλάξει άποψη, και εάν είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σκοινί μέχρι τέλους. 
Φαγωμάρα στο γαλάζιο στρατόπεδο… 
Α.Π.