Η δίκη για το εργατικό ατύχημα κατά το οποίο ένας νεαρός Σύρος εργάτης έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια εργασιών κατασκευής στη βίλα του ομογενούς επιχειρηματία στο Βασιλίτσι της Κορώνης, έγινε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Κατηγορούμενοι ήταν ο αδελφός του ομογενούς, τότε εκπρόσωπος της εργοδότριας εταιρείας και ο υπεύθυνος μηχανικός για ζητήματα ασφάλειας, στο εδώλιο όμως κάθισε μόνο ο δεύτερος, καθώς ο πρώτος εξουσιοδοτήθηκε από τους δικηγόρους του.
Αμφότεροι αντιμετώπισαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο μεν πρώτος αθωώθηκε από το δικαστήριο, ενώ ο μηχανικός κρίθηκε ένοχος και δικάσθηκε σε 15 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή.
Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2008 ο άτυχος εργάτης, ο οποίος εργαζόταν ως σοβατζής, έπεσε από το ισόγειο στο υπόγειο, από την οπή που είχε δημιουργηθεί για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά το κεφάλι, στον αυχένα και στο θώρακα και να χάσει τη ζωή του ακαριαία.
Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί και συνεχιζόταν μέχρι χθες το βράδυ. Να σημειωθεί ότι στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων.
Β.Β.
15 μήνες με αναστολή για το εργατικό ατύχημα στη βίλα ομογενούς στο Βασιλίτσι
Δείτε επίσης.
Σπουδαίο διπλό για τον Πανθουριακό στους Γαργαλιάνους
Πλούσια η πρώτη μέρα του τουρνουά βόλεϊ “Ι. Μπουσούνης”
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για ΓΣ Γαργαλιάνων στη NL1, 65-81 στου Ζωγράφου
«Ο καθένας είναι βαρετός για κάποιον άλλο. Αυτό, όμως,δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να μην είσαι βαρετός για τον εαυτό σου»
Ρεύμα: Ο λαός αγωνιά και οι πάροχοι κάνουν πάρτι
Αριοχώρι: Αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι
Καρδίτσα – Άρης 74-68: Νίκη θρίαμβος για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου
Σαμαράς: «Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς, δεν είναι αυτή η Ελλάδα»
Τοπικά 03.10.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Τοπικά 03.10.2026, 21:30
Aπό το «Φέρε, Βασίλη, τη μελέτη» στη 12μηνη σύμβαση!
Τοπικά 03.10.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα
Τοπικά 03.10.2026, 15:58
Ασανσέρ που πριν μπεις κάνεις το σταυρό σου…
Φόρτωση…




