20.000.000 ευρώ σε έργα Υγείας στη Μεσσηνία μέσω του ΕΣΠΑ


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, αναφερόμενος σε όλα τα θέματα και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αναλυτικά, αναφέρθηκε στα εξής:
-Η εβδομάδα από 20 έως και 24 Οκτώβρη ορίζεται για το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως «Εβδομάδα Δωρεάν Μαστογραφίας και Κλινικής Εξέτασης». Οι ανωτέρω εξετάσεις παρέχονται δωρεάν για τις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες. Ταυτόχρονα, ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης σε επίπεδο Πελοποννήσου.
-Χορηγήθηκαν όλες οι αδειοδοτήσεις και ξεκινά το έργο της εγκατάστασης των δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ. Από αυτό το έργο θα εξοικονομεί το νοσοκομείο 400.000 ευρώ ετησίως, ενώ παραδίδεται τέλη Νοεμβρίου.
-Παραδίδεται από την προηγούμενη εβδομάδα ο εξοπλισμός μηχανογράφησης που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτού, την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του computer room.
-Σε 10 ημέρες παραλαμβάνεται ο νέος σύγχρονος εξοπλισμός μαγειρείων και πλυντηρίων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, το νοσοκομείο απέκτησε για το χώρο των μαγειρείων και των αποθηκευτικών χώρων των τροφίμων το ISO 22000:2005.
-Συμβασιοποιείται μέσα στην επόμενη εβδομάδα η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού Η/Μ, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Το έργο θα ολοκληρωθεί το αργότερο στα τέλη Νοεμβρίου.
-Παραδίδεται την ερχόμενη εβδομάδα στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η πράξη ένταξης και η προέγκριση δημοπράτησης του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης –ενταγμένου στο ΕΠΠΕΡΑΑ-, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, προκειμένου ως φορέας υλοποίησης το συντομότερο δυνατόν να το δημοπρατήσει.
-Με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζεται η μελέτη για την προσθήκη ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική. Χθες τοπογράφοι μηχανικοί της εταιρείας BETAPLAN βρίσκονταν στο νοσοκομείο και εργάζονταν πυρετωδώς. Τέλη Νοεμβρίου παραδίδεται.
-Ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά από την ανάδοχο εταιρεία και συμβασιοποιείται τις επόμενες ημέρες το έργο της «Αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας» ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.
-Συμβασιοποίηθηκε και ξεκινά η κατασκευή του Π.Ι Μεθώνης, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ. Το Πάσχα παραδίδεται.
-Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής στο ΠΙ Πεταλιδίου.
-Ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά και συμβασιοποιείται η κατασκευή του ΠΙ Βλαχόπουλου, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.
-Αύριο ξεκινά το συνεργείο φύλαξης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
-Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται το έργο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
-Προχωρά η διαδικασία για τη μεταφορά του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.
-Την Παρασκευή, στο Συνέδριο «Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας» με τίτλο «Το Έξυπνο Νοσοκομείο», θα πρωταγωνιστήσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας με δύο παρουσιάσεις. Θα παρουσιάσει μπροστά σε όλα τα στελέχη του Τομέα Υγείας: α) το έργο της ηλιοθερμίας και τα οικονομικά οφέλη και β) τη βιοκλιματική αναβάθμιση και τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στον προαύλιο χώρο.
Κλείνοντας ο κ. Μπέζος δήλωσε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μέρα και ούτε λεπτό. Αυτό είναι το χρέος και η ευθύνη μας. Και έτσι δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε. Αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων για την Υγεία στη Μεσσηνία. Αυτό δεν προέκυψε από μόνο του. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς. Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης δεν παρέχονται συνεχώς. Νιώθω ικανοποιημένος για τη μέχρι τώρα πορεία αυτών των έργων και περήφανος για τους συνεργάτες μου που κάνουν το νοσοκομείο μας να προχωρά και να πρωτοπορεί».