Δ. Αλευράς: Εκτός χρόνου η κίνηση Παπανδρέου…


Η κυβέρνηση διεξάγει μια πολύ δύσκολη και σοβαρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, που ενδεχόμενα θα ορίσει το τέλος του μνημονίου, σε συνθήκες, εξαιρετικά, εύθραυστης ισορροπίας.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, δηλαδή την προσπάθεια συγκρότησης ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού συνασπισμού, της λογικής και της ευθύνης, που έχει ανάγκη η πατρίδα.
Κατά συνέπεια, η χώρα χρειάζεται εθνικό χρόνο, η παράταξη χρειάζεται πολιτικό χρόνο.
Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, για αλλαγή ηγεσίας και άλλες στοχεύσεις, εξ αντικειμένου, είναι εκτός εθνικού και πολιτικού χρόνου.
Η πρωτοβουλία του αυτή, αντικειμενικά, δεν εξασφαλίζει σταθερότητα στην παράταξη, ούτε εξυπηρετεί την προσπάθεια της χώρας.
Η χώρα θα ολοκληρώσει τη δύσκολη διαπραγμάτευση, θα διαφύγει από το μνημόνιο, θα προσλάβει την κανονικότητά της, ως αξιοπρεπές και αυτοτελές μέλος της Ευρώπης.
Η παράταξη θα ολοκληρώσει τις προσπάθειες για τη διεύρυνσή της, τη μετεξέλιξή της, τη μεγέθυνσή της, ως αυτοτελής πολιτική οντότητα και όχι ως πολιτικό κληροδότημα ή παρακολούθημα κανενός.
Διονύσης Γ. Αλευράς
Δικηγόρος, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ