Ξεκίνησε στην Κυπαρισσία η δίκη του 42χρονου που σκότωσε τον αδελφό του


ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Μια τραγική ιστορία μεταξύ δύο αδελφών, που είχε ως αποτέλεσμα ο ένας να καταλήξει στη φυλακή και ο άλλος να χάσει τη ζωή του, είναι σε εξέλιξη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας. Πρόκειται για υπόθεση που διαδραματίσθηκε στο χωριό Δάφνη του Δήμου Μεσσήνης, το καλοκαίρι του 2013, όταν εν ώρα καυγά ο ένας αδελφός τραυμάτισε τον άλλον με μαχαίρι στο πόδι, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα το θύμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.
Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ διεκόπη και θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων τη Δευτέρα.

Έντονοι καυγάδες
Ο 42χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση και, μάλιστα, για τον ίδιο του τον αδελφό, ενώ ο νομικός ισχυρισμός που αναπτύχθηκε είναι πως πρόκειται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, αρκετούς μήνες πριν από το τραγικό περιστατικό οι σχέσεις των δύο αδελφών δεν ήταν καλές, παρά το γεγονός ότι τα σπίτια τους ήταν δίπλα δίπλα. Λίγες ημέρες πριν οι γυναίκες των δύο αδελφών είχαν διαπληκτισθεί για τη θέση στάθμευσης που επέλεγε το θύμα για το τρακτέρ. Την ίδια δε ημέρα, το θύμα επιτέθηκε κατά της μητέρας του, βρίζοντας και απειλώντας την ώρα που αυτή έφτανε στο σπίτι της μαζί με την εγγονή της. Το θύμα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και το επεισόδιο συνεχίσθηκε με την εξύβριση της γυναίκας του αδελφού του, με την οποία είχαν έντονο διαπληκτισμό.
Ο 42χρονος κατηγορούμενος, ακούγοντας τον αδελφό του να βρίζει τη γυναίκα του κι έχοντας μαζί του ένα επαγγελματικό μαχαίρι, καθώς είναι επαγγελματίας σφαγέας, μήκους 27 εκατοστών, κατέβηκε στην αυλή όπου διαδραματιζόταν το επεισόδιο.

Ακατάσχετη αιμορραγία
Τα δύο αδέλφια ήρθαν στα χέρια και, όπως περιγράφει ο 42χρονος, ο αδελφός του άρχισε να τον χτυπά με κλωτσιές στο στήθος. Καθώς το θύμα ήταν μεγαλόσωμο και με αρκετές σωματικές δυνάμεις, ο 42χρονος έβγαλε το μαχαίρι και την ώρα που προσπάθησε να τον ξανακλωτσήσει, τον τραυμάτισε στο πόδι, μεταξύ αστραγάλου και γάμπας, προκαλώντας του τραύμα βάθους 8 εκατ. και κόβοντας την κεντρική αρτηρία.
Τότε, το θύμα κινήθηκε τρεκλίζοντας προς το αυτοκίνητό του, ενώ ο 42χρονος υποστηρίζει ότι πήρε τη γυναίκα του και ανέβηκαν στο σπίτι, φοβούμενοι ότι ο αδελφός του πάει στο αυτοκίνητο πιθανότατα για να πάρει κάποιο όπλο.
Ωστόσο, ο άτυχος αδελφός μπήκε στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να φύγει. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να κινήσει το αυτοκίνητο λίγο προς τα μπροστά και να προσκρούσει στη μάντρα, ενώ κάλεσε και στο τηλέφωνο τη γυναίκα του και της είπε τη συνέβη. Από τη σύγχυσή του, όμως, της ανέφερε ότι βρίσκεται στο Ριζόμυλο και όχι στο χωριό Δάφνη. Η γυναίκα του με τον πατέρα της, που ήταν στο Πεταλίδι, τον αναζήτησαν στο Ριζόμυλο, όπου δεν τον βρήκαν, για να τον εντοπίσουν τελικά ετοιμοθάνατο μέσα σε μια λίμνη αίματος μέσα στο φορτηγάκι του. Με τη βοήθεια του πατέρα της τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο 42χρονος κατηγορείται ότι άφησε αβοήθητο τον αδελφό του, ενώ ακόμα και μετά τον τραυματισμό δεν ειδοποίησε τη γυναίκα του ή ασθενοφόρο και ότι δε βοήθησε ούτε στη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Επίσης, πως γνώριζε ότι το μαχαίρι που χρησιμοποίησε είναι κατεξοχήν επικίνδυνο και πως επέλεξε το σημείο που τον τραυμάτισε λόγω της εμπειρίας του ως σφαγέας.
Η συνέχεια της υπόθεσης θα εκτυλιχθεί στην αίθουσα του Μεικτού Δικαστηρίου τη Δευτέρα.