Σε απεργιακό κλοιό σήμερα και η Καλαμάτα


Σε συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων, στις 10.30 αύριο το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, κάλεσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σ. Τσώνης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, η δογματική εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική που επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες χωρίς να δίνει λύση», ενώ ζήτησε να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και τα εφάπαξ.
Αιχμές της αυριανής συγκέντρωσης είναι ο προϋπολογισμός και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των εργαζομένων.
 
Οι εργαζόμενοι θυσιάζονται 
Ο κ. Τσώνης επισήμανε πως οι εργαζόμενοι που έβαλαν πλάτη για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, ήταν και οι πρώτοι που πλήρωσαν τις συνέπειες, καθώς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες, που έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, με τη μείωση των μισθών κατά μέσο όρο στο 25% και των συντάξεων κατά 40%.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν η υπερφορολόγηση, αλλά και τα μέτρα που πιέζει να ληφθούν η τρόικα, με την ανεργία να φτάνει στο 27% και το 70% των ανέργων να είναι χωρίς εργασία για 1 χρόνο.
Μας ενδιαφέρει, συνέχισε, να σωθεί η χώρα, αλλιώς δε θα έχουμε τύχη ως εργαζόμενοι. Κύριο μέλημα είναι να προχωρήσει η οικονομία και να έλθουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Αλλιώς η ανεργία θα μεγαλώσει και μαζί της η φορολογία και θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις, και όλα αυτά είναι αντικοινωνικά μέτρα.
Τα αιτήματα που τίθενται, είναι να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας, να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών, να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν εισοδήματα, να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων και να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος και να σταματήσει κάθε άλλη παρέμβαση.
Το πιο βασικό, κατέληξε, είναι η αειφόρος ανάπτυξη με νέες επενδύσεις και νέες θέσεις, που θα δώσουν και νέο αίμα στο ασφαλιστικό σύστημα.     
 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Κάλεσμα ΤΕ στην απεργία 
Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό της Μεσσηνίας να απεργήσει αύριο Πέμπτη 27/11 και να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου