Στα πέναλτι κρίθηκαν και τα δύο εισιτήρια του τελικού ποδοσφαίρου στα Λύκεια ..


Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ 4Ο ΕΠΑΛ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 1Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και το ΓΕΛ Μελιγαλά θα διεκδικήσουν την προσεχή Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου (11.30 π.μ. στο «Γ. Λουκαρέας») το φετινό τίτλο του πρωταθλητή Μεσσηνίας Λυκείων στο ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες πήραν χθες το πρωί στο ίδιο γήπεδο την πολυπόθητη πρόκριση, μέσα από τους ημιτελικούς αγώνες που αποδείχθηκαν για γερά νεύρα και ανέδειξαν νικητή στα πέναλτι.
Το ΓΕΛ Μελιγαλά αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με τη μαχητική ομάδα της Πύλου, σε ένα ματς με διαρκείς ανατροπές. Σκόραραν οι Ντούφας-Λάγιος και Κοντός-Σταματελόπουλος αντίστοιχα.
Με 8-7 στη διαδικασία των πέναλτι το συγκρότημα που προπονεί ο Δημήτρης Αλέξης πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη-πρόκριση.
Στο ματς που ακολούθησε ανάμεσα στο 4ο ΕΠΑΛ και το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 70λεπτο του κανονικού αγώνα κι έτσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου με 4-3 πήρε την πρόκριση το Επαγγελματικό Λύκειο.

ΓΕΛ Πύλου-ΓΕΛ Μελιγαλά 8-7 (2-2)

ΓΕΛ ΠΥΛΟΥ (Παναγιώτα Πετροπούλου): Μισυρλής, Σαρδέλης, Καραταράκης, Μεμά, Στ. Λύρας, Ι. Λύρας, Κοντογόνης, Κοντός, Χρόνης, Σταματελόπουλος, Βεϊτά (Λίγγρης, Τσέκα, Κουφόγιωργας, Τσώνης).
ΓΕΛ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Δημήτρης Αλέξης): Μερκούρης, Αλεξόπουλος, Χατζάρας, Πούγια, Αντωνόπουλος, Γεωργόπουλος, Μπινίσκος, Πρασσάς, Τασιόπουλος, Λάγιος, Ντούφας (Ντουμάνι, Παναγιωτόπουλος, Γεωργόπουλος, Πέτροβας, Ρέκκας, Δρούλιας.

4ο ΕΠΑΛ-1ο ΓΕΛ 4-3 στα πέναλτι (0-0)

4ο ΕΠΑΛ (Γρηγόρης Κόλλιας): Παναγιώτης Γιακουμής, Μιχάλης Κώστας, Βασίλης Τσακάκος, Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Διονύσης Μπούμπας, Γιώργος Παπαγόπουλος, Ντριτσίμ Μπρέγκου, Ντεμιαν Κοκάι, Κώστας Βουγιούκλης, Άγγελος Γκάλα, Ρενάτο Κοκομέτσι, Ευθύμης Δωδέκατος, Νικήτας Δαλκαφούκης, Παναγιώτης Καρδάσης, Κλάνθι Μπάχα, Γιώργος Δουβίκας.
1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κώστας Κακαλέτρης, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Σπύρος Μαργαρίτης, Σταύρος Τριάντος, Μιχάλης Φιλίππου, Δημήτρης Κοστρίβας, Κώστας Κοστρίβας, Μάριος Μάντης, Γιάννης Μαργέλης, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Μάριος Μπέρμπερης, Νίκος Παλιατσέας, Γιάννης Τάλλαρος, Σταύρος Βουρλάκος, Αλέξανδρος Γεωργουδιούς, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Μιχαλόπουλος.
– Διαιτητές και στις δύο συναντήσεις ήταν οι Φασουλής Παπαγιαννόπουλος, Μαυρίκης και σε ρόλο παρατηρητή ο Χρήστος Φούλιας.

3ο ΓΕΛ Καλαμάτας – ΓΕΛ Κυπαρισσίας στον τελικό του μπάσκετ !

Στην Τέντα αναδείχθηκαν χθες οι ομάδες που θα πείραν την πρόκριση για το μεγάλο τελικό του μπάσκετ (είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τρίτη 2/12 και ώρα 10.30 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο).
Το 3ο ΓΕΚ Καλαμάτας επιβλήκε εύκολα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας και στον τελικό θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας που επικράτησε του ΓΕΛ της Κορώνης.

Στις γυναίκες οι δύο και μοναδικές ομάδες που κετέβηκαν στο σχολικό πρωτάθλημα, το ΓΕΛ Μεθώνης και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους στον μεγάλο τελικό επίσης την Τρίτη στις 12.00 μ.μ. Στο γήπεδο της Τέντας.

της Χριστίνας Ελευθεράκη