Δεκάδες τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, επενέβη σε 50 περιστατικά (φωτογραφίες)

Δεκάδες τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, επενέβη σε 50 περιστατικά (φωτογραφίες)

Σε 50 περίπου περιστατικά κοπής κλαριών και κορμών δέντρων, προκειμένου να άρουν την επικινδυνότητα που προκαλούσαν στην κυκλοφορία, επενέβησαν από την παραμονή έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς πυροσβέστες σε Καλαμάτα και Μελιγαλά, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις απομάκρυνσης αντικειμένων, σύμφωνα με όσα μας πληροφόρησε ο υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Δημ. Γεωργανάς.
Ο κ. Γεωργανάς ανέφερε πως οι κλήσεις που δέχθηκε η υπηρεσία ήταν δεκάδες στο διάστημα από τις 6.00 το απόγευμα της παραμονής έως και τις 11.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου, με πολλά δέντρα να έχουν σπάσει και να έχουν πέσει στην οδό Λακωνικής και άλλα να έχουν ξεριζωθεί. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού, όπου δέντρο που είχε πάρει κλίση απειλούσε παρακείμενη κατοικία, ενώ μια άλλη απειλή είχε εμφανιστεί και μέσα στον οικιστικό ιστό της Καλαμάτας, στο ύψος του Κήπου της Εδέμ.
Αρκετά ήταν και τα περιστατικά όπου επενέβη η Πυροσβεστική εκτός Καλαμάτας, σε Αριοχώρι, Πλατύ, Αρφαρά, Βαλύρα, Άγιο Φλώρο και Χριστοφιλέικα, όπου δέντρο είχε πέσει στην παλιά εθνική οδό.
Λόγω της πτώσης της τάσης, αλλά και των διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η Πυροσβεστική επενέβη και στους απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες σε δέκα τουλάχιστον περιπτώσεις.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας απασχολήθηκαν περί τα 30 άτομα, εκ των οποίων οι 6 ήταν πυροσβέστες πενταετούς θητείας. Μπορεί η απασχόλησή τους να έληγε στις 10.00 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν έφυγαν από την υπηρεσία τους. Παρέμειναν και βοήθησαν τους συναδέλφους τους, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της βραδιάς, με αποτέλεσμα να δεχθούν και μέσω του «Θ» τις δημόσιες ευχαριστίες του κ. Γεωργανά.
Τέλος, από τη χιονόπτωση στα ορεινά της Άνω Μεσσηνίας, εγκλωβίστηκε μεταξύ Αμπελιώνας και Λυκαίου ζευγάρι, το οποίο δέχθηκε βοήθεια από πυροσβέστες της Π.Υ. Μεγαλόπολης, που βρισκόταν πιο κοντά από ό,τι τα στελέχη του κλιμακίου του Μελιγαλά.                            

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας