“Διευθύνσεις” και ονόματα υποψηφίων βουλευτών στη Μεσσηνία


Κλείνουν τα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία
Αγώνας δρόμου μια και τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και ήδη οι διεργασίες, εν όψει κλεισίματος των ψηφοδελτίων, είναι πολλές και σε όλα τα επίπεδα-και-στη Μεσσηνία. Άλλωστε, οι προθεσμίες από το υπουργείο Εσωτερικών δεν αφήνουν και πολλά χρονικά περιθώρια.

Ν.Δ.
Ξεκινώντας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να θεωρούνται σίγουρα έξι ονόματα, ενώ υπάρχει κινητικότητα για έναν ακόμη υποψήφιο/α, για να κλείσει η λίστα στο νομό.
Επικεφαλής θα είναι για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δεδομένοι θα πρέπει να θεωρούνται ο απερχόμενος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ι. Λαμπρόπουλος, ο νυν βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης και ο Μιλτ. Χρυσομάλλης.
Προχθές οριστικοποιήθηκε και η υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περ. Μαντά, ύστερα από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.
Στην πρώτη του επίσημη δήλωση ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών υπερβαίνει τα κόμματα και τα πρόσωπα που τα πλαισιώνουν. Αποτελεί εθνικό ζήτημα για όλους μας. Η μάχη θα είναι σκληρή, αλλά πρέπει να είναι αληθινή. Σε αυτή τη μάχη για την αλήθεια θα είμαι παρών».
Έντονη πίεση ασκείται μέχρι την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μ. Οικονομάκου. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαμαρά, τις προηγούμενες ημέρες, με την ίδια, θα πρέπει να θεωρείται πλέον σίγουρη η υποψηφιότητά της.
Απομένει ένα ακόμη όνομα. Μεταξύ αυτών ακουγόταν του αντιδημάρχου Καλαμάτας, Παν. Γιαννόπουλου. Χθεσινές, πρωινές, πληροφορίες, όμως, έλεγαν ότι μάλλον δε θα είναι υποψήφιος.
Να σημειώσουμε ότι πρόταση έγινε και στον αντιδήμαρχο Αν. Καραγιάννη, ο οποίος, όμως, απάντησε αρνητικά.

ΣΥΡΙΖΑ
15 ονόματα υποψηφίων επέλεξε προχθές η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε την πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στο νομό.
Στα ονόματα αυτά υπάρχει και η έκπληξη με τον πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου, Πέτρο Κωνσταντινέα. Οι υπόλοιποι είναι: Θανάσης Πετράκος, Νίκος Πατσαρίνος, Γιώτα Κοζομπόλη, Κώστας Κουλουμπίνης, Ανδρέας Μανέτας, Ιωάννα Μαραβελή, Στέλλα Μπακολέα, Θανάσης Μπούζας, Ηλίας Μπουντουβάς, Σπύρος Μωρακέας, Δημήτρης Σιψάς, Στάθης Σταματόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας), Παναγιώτης Στέφανος και Έλενα Ψαρρέα.

ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ ως σίγουροι υποψήφιοι θα πρέπει να θεωρούνται οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Διονύσης Αλευράς, Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Γιάννης Πάζιος. Από εκεί και πέρα, ακούγονται τα ονόματα του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Χριστόπουλου, των Γιώργου Μπακούρου, Γιώργου Κατσούλη και Περικλή Γεωργιόπουλου, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να μετακινηθεί στη Μεσσηνία ο γιος του αείμνηστου Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Στο κόμμα Παπανδρέου οι πληροφορίες αναφέρουν ενεργοποίηση των Γιάννη. Αργυράκη, Δημήτρη Καραΐσκου, Μενέλαου Γερονικολού, Ελένης Φίλιου, ενώ ακούγονται τα ονόματα του ναυτιλιακού πράκτορα Γ. Μπούχαλη, του Τ. Αποστολόπουλου και του Στ. Στραβόλαιμου.

Ποτάμι
Οι πληροφορίες από το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη θέλουν ως πρώτους υποψηφίους στη Μεσσηνία τον ηθοποιό Γιώργο Γιαννόπουλο, τον επιχειρηματία Γιώργο Γιαννακέα και το δημοσιογράφο Νίκο Νικητέα.

ΚΚΕ
Στο ΚΚΕ τα πράγματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα, καθώς το ψηφοδέλτιο έχει «κλειδώσει», με το δικηγόρο Αντώνη Κατσά, τον καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Δημήτρη Πετρόπουλο, αλλά και στελέχη του κόμματος σε νομαρχιακό επίπεδο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη