Επέκταση γραμμής αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας


Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (15/01), η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, θα φέρει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη την επέκταση της γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ μέχρι το νοσοκομείο.
Υπάρχει σκέψη για αστική γραμμή, η οποία θα ξεκινά από την ανατολική Παραλία και θα φτάνει μέχρι το νοσοκομείο. Όπως συμπληρώνεται, για να υλοποιηθεί η απόφαση είναι αναγκαία από το νόμο η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος προχωρά άμεσα τη διαδικασία κατασκευής δέκα στεγάστρων για τις ανάγκες της αστικής συγκοινωνίας. Σε κάθε στέγαστρο συμπεριλαμβάνεται το κάθισμα και ένα πλαίσιο στη στενή πλευρά για διαφημίσεις, χάρτες κ.λπ. Η προμήθειά τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
Επίσης, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το ΚΤΕΛ, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν επιπλέον ψηφιακοί πίνακες στις στάσεις,  ώστε να ενημερώνονται οι επιβάτες για την άφιξη του λεωφορείου. Το σχετικό κόστος θα καλυφθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ.
Σημειώνεται ότι η δοκιμαστική λειτουργία των ψηφιακών πινάκων που έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο ολοκληρώνεται με επιτυχία.