Συμφώνησε με Σταματίου η Καλαμάτα, παρελθόν οι Τριάντος και Αργυρόπουλος


Τα …προγνωστικά των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώνονται στην Καλαμάτα και ο Κώστας Σταματίου ετοιμάζεται να πάρει θέση στον πάγκο, καλύπτοντας το κενό που άφησε η παραίτηση Κουρμπανά. Ο έμπειρος Βολιώτης προπονητής έχει συμφωνήσει προφορικά με τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη και αναμένεται τις επόμενες ώρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την τυπική επικύρωση. Δουλειά στο γήπεδο θα πιάσει από Δευτέρα, χάρις στην ευτυχή συγκυρία του προγράμματος της Γ’ Εθνικής που θέλει την τοπική μας ομάδα να παίρνει στα χαρτιά το 3ποντο με την Κύμη, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες του 3ου Ομίλου θα αναμετρώνται αύριο στην πρεμιέρα του β’ γύρου.
Το «Θ» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τηλεφωνικώς με τον επόμενο προπονητή της Καλαμάτας, ο οποίος εκτός από 15ετή θητεία στους αγωνιστικούς είναι πρώην εκπαιδευτικός και σε πρώτη εντύπωση επιβεβαίωσε τις καλές συστάσεις που τον συνοδεύουν ως άνθρωπο. Απομένει οι προπονητικές του αρετές να «δέσουν» με την ομάδα της Καλαμάτας και σε πρώτη φάση να επανέλθει η πίστη ότι τα δεδομένα είναι δύσκολα (στους -6 από την κορυφή και τον Παναργειακό), αλλά τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί για τη διεκδίκηση της ανόδου (με 15 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε).
Δουλειά, προσπάθεια και ψυχολογία θα είναι τα βασικά «όπλα» του κ. Σταματίου, που γνωρίζει από πρώτο χέρι και τον Όμιλο και την Καλαμάτα, την οποία αντιμετώπισε ως προπονητής της Βάρδας σε δύο φιλικά παιχνίδια και την μεταξύ τους αναμέτρηση του α’ γύρου στην Ηλεία, στην οποία η Μαύρη Θύελλα κέρδισε με 0-1 και έμελλε να είναι το τελευταίο για τον ίδιο στο γειτονικό νομό… 
«Κάθε προπονητής θέλει να δουλέψει στην Καλαμάτα. Έρχομαι με χαρά, αν και είναι φανερό ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν έχει χαθεί τίποτα, σε ένα πρωτάθλημα που ήταν πάντα «αλλοπρόσαλλο», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη 15η αγωνιστική που η Καλαμάτα έχασε ανέλπιστα στην έδρα της από τον Παναρκαδικό, αλλά έχασαν επίσης ο Παναργειακός στο Λουτράκι και ο Πανελευσινιακός στην έδρα του από τον Βύζαντα» τόνισε στο «Θ» ο Κώστας Σταματίου και συνέχισε:  
«Το ρόστερ δεν μπορεί να αλλάξει, είναι ίσως λίγο αριθμητικά, αλλά αυτό που προέχει είναι να έχει μια ανάταση ψυχολογική ώστε να το παλέψουμε. Θέλω να πιστεύω ότι είναι παίκτες που έχουν αποθέματα για να κάνουμε όλοι μαζί ένα ξεκίνημα και μια νέα προσπάθεια. Ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στο ρόστερ της Καλαμάτας δεν μπορεί να ρίξει λευκή πετσέτα. Εγώ έχω μάθει να παλεύω και το ίδιο θα κάνω στην Καλαμάτα» δείχνει τις διαθέσεις του ο Θεσσαλός προπονητής και κάνει την πρόβλεψη ότι:
«Οι επόμενες δέκα αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές, αλλά σε καμία περίπτωση η Καλαμάτα δεν μπορεί να μείνει έξω από τη διεκδίκηση του τίτλο, έστω κι αν έχει μείνει λίγο πίσω τώρα εξαιτίας των τελευταίων άτυχων αποτελεσμάτων. Θα δούμε έναν διαφορετικό β’ γύρο, καθώς έχουν γίνει πολλές προσθαφαιρέσεις στις ομάδες» συμπληρώνει ο ίδιος και καταλήγει:
«Η Καλαμάτα αν είχε αξιοποιήσει την έδρα της θα ήταν πρωτοπόρος. Έχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός, παρά στην Καλαμάτα, όπου έχει απώλειες από ομάδες που δεν έπρεπε. Ίσως αυτό να οφείλεται στην πίεση των φιλάθλων που θα πρέπει κι αυτοί από την πλευρά τους να βοηθήσουν με το σωστό τρόπο. Να δουν ότι τα παιδιά αγωνίζονται και τιμούν τη φανέλα».
 
 
 
Από τον Δανιήλ και τον Κοκότοβιτς έως τη Βάρδα και την Καλαμάτα… 
Ο Κώστας Σταματίου ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό του Βασίλη Δανιήλ το 1997 στον Πανηλειακό και το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Το 2000 ήταν συνεργάτης του Κοκότοβιτς στον Ολυμπιακό Βόλου (Β’ Εθνική), ενώ την 4η αγωνιστική όταν έφυγε ο Σέρβος τεχνικός που έχει επίσης περάσει από τη Μαύρη Θύελλα ο κ. Σταματίου ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Ήταν ένα επιτυχημένο ντεμπούτο για τους «ερυθρόλευκους» που τερμάτισαν 6οι σε μια σεζόν που οι 11 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονταν. Ξεκίνησε και την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό, όμως αποχώρησε το Νοέμβριο για να αναλάβει λίγους μήνες μετά, το Γενάρη την τεχνική ηγεσία του Λεωνιδίου που κατετάγη 8ο στην ενιαία τότε Γ’ Εθνική. Ίδια κατηγορία, άλλες ομάδες τις επόμενες σεζόν που βρίσκουν διαδοχικά τον Κώστα Σταματίου στο τιμόνι της Νίκης Βόλου και της Λαμίας. Από την τελευταία έφυγε το Δεκέμβριο του 2007 για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον οποίο έζησε τη μεγάλη στιγμή της ανόδου στη Β’ Εθνική, μέσα από το μπαράζ με τη Ρόδο στο Περιστέρι. Οι δρόμοι τους συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα της επόμενης περιόδου και στη συνέχεια χώρισαν, με τον Θεσσαλό τεχνικό να επιστρέφει στη Λαμία (με πρόεδρο Κούγια), ενώ επόμενος σταθμός ήταν ο Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου (Γ’ Εθνική). Ακολούθησαν δύο χρόνια στη δεύτερη ομάδα (Κ20) του Ολυμπιακού Βόλου που στο μεταξύ είχε ανέβει στην Α’ Εθνική. Πέρυσι ο Κώστας Σταματίου κάθισε στον πάγκο της Αναγέννησης Γιαννιτσών στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά αποχώρησε το Δεκέμβριο, αναλαμβάνοντας εν συνεχεία την τεχνική ηγεσία της Βάρδας, με την οποία εξασφάλισε την παραμονή στη Γ’ Εθνική, κόντρα στα προγνωστικά.
Η τρέχουσα σεζόν άρχισε με τον ίδιο στον πάγκο της ηλειακής ομάδας, απ’ όπου αποχώρησε πριν λίγους μήνες.
 
 
 
Νέα δεδομένα με Ρούσση, Σκάρο 
Πριν λίγες μέρες οι Ρούσσης, Σκάρος θεωρούνταν παρελθόν από την Καλαμάτα, αλλά πλέον υπάρχει επαναπροσέγγιση και δεν αποκλείεται να παραμείνουν τελικά. «Αγκάθι» όμως εξακολουθεί να είναι το οικονομικό και, ιδιαίτερα με τον δεύτερο, θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στη μείωση του συμβολαίου του που προτείνει η διοίκηση. Η αναπροσαρμογή απολαβών προς τα κάτω είναι πάντως ένα θέμα που αγγίζει και άλλους παίκτες και θα πρέπει οι χειρισμοί να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε όλες οι πλευρές να μείνουν ευχαριστημένες και να διατηρηθεί η ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας.
Οι παίκτες της Καλαμάτας θα κάνουν σήμερα πρωινή προπόνηση υπό τις οδηγίες των Ιωσήφ Λουκά και Ευτύχη Τασσιόπουλου, ενώ ρεπό θα δοθεί αύριο. Στα πλάνα είναι και οι δύο νεαποκτηθέντες νεαροί Λαζάρου και Σχοινάς που προέρχονται από την Ερμιονίδα.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη