Τέντα: Ζούγκλα ο χώρος που θα έπρεπε «να πνίγεται» στην παιδεία και τον αθλητισμό (φωτογραφίες)

Τέντα: Ζούγκλα ο χώρος που θα έπρεπε «να  πνίγεται» στην παιδεία και τον αθλητισμό (φωτογραφίες)

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Τέντας έχετε διαβάσει δεκάδες δημοσιεύματα, αλλά, προφανώς, δεν έχουν σταθεί ικανά να ενεργοποιήσουν τους αρμοδίους να κάνουν κάτι για αυτό τον υπέροχο χώρο, που ρημάζει μέρα με τη μέρα. 
Άραγε, έχετε σκεφτεί τι υπάρχει μέσα σε αυτό το τεράστιο οικοδομικό τετράγωνο;
Ξεκινάμε από τον τομέα της παιδείας: Εκεί, λοιπόν, στεγάζονται οι Πανεπιστημιακές Σχολές της Καλαμάτας, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω είναι η Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Σε επίπεδο αθλητισμού έχουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου «Παναγιώτης Μπαχράμης», καθώς και το κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, ένα χώρο που πολλές ομάδες μπάσκετ και ρυθμικής γυμναστικής χρησιμοποιούν.
Μόνο και μόνο από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτό το σημείο για την πόλη, σε όλα τα επίπεδα.
Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτά, αφού στο ίδιο τετράγωνο στεγάζεται Παιδικός Σταθμός, αλλά και το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης), ενώ υπήρχαν κάποτε και καταστήματα. Πλέον είναι ζήτημα αν έχουν μείνει πάνω από δύο ανοιχτά, αφού τα υπόλοιπα έχουν δοθεί είτε σε σωματεία και συλλόγους είτε στο Πανεπιστήμιο.
Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει πλήθος κατοικιών (εργατικές και μη).
Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, δε φαίνονται αρκετά για τους υπευθύνους, που στην κυριολεξία έχουν αφήσει αυτό το μεγάλο πάρκο στην τύχη του.
Μια βόλτα θα πείσει και τον πιο άπιστο και σίγουρα θα τον γεμίσει στενοχώρια.
Το «Θ», για ακόμα μια φορά, βρέθηκε στην περιοχή και μέσα από φωτογραφίες θα σας μεταφέρει την κατάσταση που αντίκρισε.
Ελπίζουμε, πάντως, αυτή να αλλάξει και κάποτε να δοθεί η δέουσα σημασία στα πάρκα της πόλης. Παλιότερα είχαμε αναφερθεί στα Πάρκα του ΟΣΕ, στου Αλμυρού, στου Λιμενικού Ταμείου. Είναι πολλά τα πάρκα και λίγοι οι άνθρωποι που τα συντηρούν, αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας