Υδατοδρόμιο και σειρά παρεμβάσεων στο λιμάνι της Καλαμάτας υποσχέθηκε ο κ. Νίκας


Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Λιμένα Καλαμάτας. Την εκδήλωση οργάνωσαν για πρώτη χρονιά στο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από κοινού, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, στο χαιρετισμό του, ευχήθηκε σε όλους καλό φωτισμό, καλή χρονιά και ειδικά στο νέο λιμενάρχη κ. Μποτίνη και στη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να έχουν πάντοτε καλή συνεργασία και συνεννόηση.
Ανέφερε, επίσης, τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπως είναι η λειτουργία υδατοδρομίου, ο φωτισμός του χιλιομέτρου, η κατεδάφιση των αποθηκών του λιμανιού κ.ά.
Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το μητροπολίτη Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι «πέρα από τα πνευματικά του καθήκοντα αγωνίζεται για την πόλη και τα συμφέροντά της», επισημαίνοντας ότι τον συνόδευσε πριν από τρία χρόνια σε επίσκεψη στον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Άδωνη Γεωργιάδη, για να του τεθεί το αίτημα να περάσει το Λιμενικό Ταμείο στην ευθύνη του Δήμου.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνεχάρη και τον πλοίαρχο Παναγιώτη Μποτίνη, για την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας, ενώ μίλησε και για τον πρώην πρόεδρο του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, Νίκο Τζάννε, σημειώνοντας ότι έβαλε βάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού. Επίσης, επαίνεσε για το έργο του τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, όπως και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Ο νέος λιμενάρχης, πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης, δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με το Δήμο, ώστε μέσα στο 2015 να δούμε ένα ακόμα καλύτερο λιμάνι, ενώ ο κ. Βγενής δεσμεύθηκε ότι το Δ.Σ. θα εργάζεται κάθε μέρα για να γίνει πιο ελκυστικό και λειτουργικό το λιμάνι.
Τυχερός του φλουριού ήταν ο Χρήστος Ζόμπολος, ο οποίος κέρδισε έναν πίνακα με ναυτικούς κόμπους, προσφορά του καταστήματος Messinian Yacht Center- Βαρδάκας.