Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών: Όμορφη και ζεστή η γιορτή για την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Όμορφη και ζεστή ήταν η γιορτή για την πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψε το βράδυ της Κυριακής ο δραστήριος Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο γεμάτο κόσμο και χαρούμενη διάθεση «Βορρέειον» Πνευματικό Κέντρο της πόλης! Κάτοικοι των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, συμμετείχαν στην εκδήλωση του Συλλόγου για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Με ευχές, ελπίδες και πίστη για μια καλύτερη χρονιά!
Ο κόσμος, με την παρουσία και το χειροκρότημά του, επιβράβευσε το αστείρευτο πάθος και ταλέντο των παιδιών στη μουσική και το χορό, καθώς και την αδιαπραγμάτευτη βούληση των μελών του Συλλόγου να συνεχίσουν άοκνα, παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες, να προσφέρουν μουσική παιδεία στις νέες και τους νέους της πόλης και να προάγουν τον πολιτισμό!
Η αεικίνητη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βιβή Παντελάκη, καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, δίδοντάς τους ευχές για τη νέα χρονιά και τονίζοντας: «Είναι μια εκδήλωση ζεστή, όμορφη, γιατί έχει, πάνω απ’ όλα, δραστηριότητες που αφορούν στα παιδιά! Έχει παρουσίες των παιδιών. Τα παιδιά των χορευτικών, τα παιδιά της Φιλαρμονικής μας! Και είναι ιδιαίτερα ζεστή, γιατί, εκτός από τα παιδιά που μένουν στην πόλη και παίρνουν μέρος καθημερινά στις δραστηριότητες, στα μαθήματα χορού και στα μαθήματα της Φιλαρμονικής, τα Χριστούγεννα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μαζί μας και τα παιδιά που έχουν φύγει από τα Φιλιατρά και επιστρέφουν για τις διακοπές τους, να τα ’χουμε μαζί, να χορεύουν και να παίζουν μουσική! Κι είναι πολύ όμορφο, γιατί αυτό προσπαθεί ο κάθε Σύλλογος να κάνει, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στο Σύλλογο Φιλοπροόδων. Να δημιουργήσουμε κοινές εμπειρίες στους πολίτες μας, στα παιδιά μας! Κοινές εμπειρίες που θα οδηγήσουν σε μια αγάπη και αργότερα σε μια προσφορά για την πόλη!».
Με έμφαση, δε, συμπλήρωσε πως δίπλα της είναι παιδιά με στολές, καθώς είναι η πρώτη φορά που στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συμμετέχουν και μέλη της Φιλαρμονικής! Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε: «Θα ήμουνα, δε θα ήμουνα μαθητής Γυμνασίου και μου είχε εμπεδωθεί η αίσθηση και η πίστη και η πεποίθηση ότι στα Φιλιατρά γινόταν κάτι διαφορετικό! Και είχαμε, αν θέλετε, και σαν γείτονες ένα άρωμα ότι εδώ είχε δημιουργηθεί μια μουσική παράδοση. Αργότερα, ως φοιτητής, σ’ αυτή την αίθουσα, θυμάμαι ότι είχε γίνει μια χοροεσπερίδα και είχα συμμετάσχει σ’ αυτή την εκδήλωση, και μ’ αξίωσε ο Θεός σήμερα με πολύ διαφορετική ιδιότητα να ’μαι πάλι μαζί, χωρίς να σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είμαστε μαζί. Έτσι, πέρα από το εορταστικό περιβάλλον, από τα εορταστικά συναισθήματα, από τις ελπίδες, από τις ευχές, η παρουσία μας έχει εδώ την έννοια να τιμήσουμε τον πλέον ιστορικό πολιτιστικό Σύλλογο. Από βάθους καρδιάς να σας πω τις ευχές μου για μια καλύτερη χρονιά, με την ελπίδα και την πίστη ότι όλοι θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα καλύτερα! Σας εύχομαι καλή χρονιά, δύναμη, αλλά κυρίως ελπίδα ν’ αλλάξουμε όλα τα πράγματα!».
Ακολούθως η πρόεδρος μαζί με τα όλα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στη συνέχεια δόθηκε συναυλία της Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Φωτεινέα, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νίκου Αθανασόπουλου!
Ήταν μια, πραγματικά, όμορφη, ζεστή και γλυκιά βραδιά και εκδήλωση, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν και απέδειξε τη σημαντική προσφορά και πλούσια δράση του Συλλόγου, που πρέπει να συνεχιστεί με τη στήριξη και ενίσχυση των πολιτών των Φιλιατρών. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Φιλντίσης, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου