Αλλαγές «κατεύθυνσης» από Σταματίου και βάρος σε ψυχολογία – έδρα


«ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΡΟΥΡΙΟ»

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ

Του Νίκου Μπαλόπουλου
Με προπόνηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος συνεχίστηκε χθες το μεσημέρι η προετοιμασία της Καλαμάτας για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Βύζαντα Μεγάρων, εκεί όπου έγιναν εμφανείς και πάλι οι ξεκάθαρες «τάσεις» του νέου τεχνικού της ομάδας Κώστα Σταματίου, να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών τακτικής.
Φαίνεται λοιπόν ότι η Καλαμάτα του Κώστα Σταματίου θα επιζητά πιο έντονα την ανάπτυξη μέσω του άξονα, αφήνοντας λίγο πιο πίσω την προσπάθεια δημιουργίας μέσα από μεγάλες μπαλιές, κυρίως από τα άκρα, στοιχείο το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες που έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα εντός έδρας παιχνίδια. Ένα ακόμη στοιχείο διαφοροποίησης είναι αυτό της χρησιμοποίησης δύο αμυντικών χαφ, αλλά τα πιο σημαντικά είναι αυτά της ψυχολογικής ανάτασης και της εκμετάλλευσης του παράγοντα έδρα… «Δεν μπορεί η Καλαμάτα να χάνει τόσους βαθμούς στο γήπεδό της. Πρέπει να κάνουμε το γήπεδο της Παραλίας και πάλι φρούριο και ρόλο σ’ αυτό πρέπει να παίξει ο κόσμος αλλά πρώτα απ’ όλα οι ποδοσφαιριστές», τόνιζε σε συζητήσεις με ανθρώπους της ομάδας ο Βολιώτης τεχνικός, που δείχνει να κερδίζει αρχικά το στοίχημα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.
Η χθεσινή μέρα δεν έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του τεχνικού της Μαύρης Θύελλας, μολονότι δούλεψε ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι με παίκτες που φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο (Ρούσσης, Χριστοφιλέας, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Λουμπαρδέας, Ζαχαρόπουλος και Σκάρος συγκαταλέγονται στη λίστα αυτή) και η σημερινή είναι που θα δώσει τις απαντήσεις. Και πάλι το προπονητικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα στο γήπεδο του Ασπροχώματος νωρίς το μεσημέρι, με τον κ. Σταματίου να μην έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Δημητριάδη, και να περιμένει ότι θα εκδοθούν κανονικά τα δελτία των Ζαχαρόπουλου, Κορκοντζέλου, που μέχρι χθες δεν είχαν φθάσει στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας.