Ξεκινά η δημοπράτηση αποκατάστασης 18 ΧΑΔΑ στη Μεσσηνία


Τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης 76 ΧΑΔΑ, εκ των οποίων οι 18 στη Μεσσηνία, αποφάσισε την Παρασκευή στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 23.217.317,76 ευρώ και έχουν συμπεριληφθεί όσοι επίσημα στάλθηκαν στην Περιφέρεια από το ΥΠΕΚΑ (από το μητρώο του). Πρόκειται για 12 ΧΑΔΑ στην Κορινθία, 15 στη Λακωνία, 16 στην Αρκαδία, 15 στην Αργολίδα και 18 στη Μεσσηνία, ανάμεσά τους τα Λιμενικά του Δήμου Μεσσήνης, το Αλιμάκι Κυπαρισσίας και ο Αγ. Νικόλαος Πύλου, οι οποίοι είναι ακόμα ενεργοί και χρησιμοποιούνται από τους Δήμους.

 

Οι 18 ΧΑΔΑ

Οι 18 ΧΑΔΑ της Μεσσηνίας, οι εργασίες αποκατάστασης των οποίων θα δημοπρατηθούν, είναι:

Δήμος Καλαμάτας: Μαραθόλακκα

Δήμος Μεσσήνης: Μαύρη Λίμνη (Ανδρούσα), Βίκος (Πεταλίδι), Καβάλα 1 (Ιθώμη), Αγριλιά (Αίπεια), Πίσω Βρύση (Αριστομένη), Άγιος Λιάς (Τρίκορφο) και Λιμενικά (Μεσσήνη)

Δήμος Οιχαλίας: Προφήτη Ηλία (Δωρίου), Αλουποσυκιά (Ανδανία)

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Γέφυρα Μανούσου (Νέστορος), Αγ. Νικόλαος (Πύλου), Κομπιτσίου (Κορώνης)

Δήμος Τριφυλίας: Ανάθεμα (Αετού), Μπασικού (Γαργαλιάνων), Πλακωτή (Αυλώνος), Μαύρη Λίμνη (Φιλιατρών), Αλιμάκι – Λυκόχωρος (Κυπαρισσία)

 

3 ενεργοί

Η Οικονομική Επιτροπή στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού με τη μέθοδο της ανοικτής δημοπρασίας.

Επίσης, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης των 76 ΧΑΔΑ, όπως αυτά συντάχθηκαν και ελέγχθηκαν από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και θεωρήθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καθώς στη λίστα με τους ΧΑΔΑ που θα αποκατασταθούν περιλαμβάνονται και 3 των Δήμων Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται ενεργά, τούτο σημαίνει πως πλέον πρέπει άμεσα να υπάρξει λύση σε αυτές τις περιοχές. Είναι ενδεικτικό πως ο Δήμος Μεσσήνης εκτιμούσε ότι ο ΧΑΔΑ στα Λιμενικά θα ήταν ο τελευταίος που θα έκλεινε, καθώς δεν έχει εναλλακτική για τα σκουπίδια της περιοχής.

Της Βίκυς Βετουλάκη