Ξεκινά το πανηγύρι των Φιλιατρών


Άρχισε η ανάπτυξη του πανηγυριού των Φιλιατρών και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του. Τις προηγούμενες μέρες έγιναν οι διαδικασίες παραχώρησης των θέσεων από το Δήμο Τριφυλίας και όλα είναι έτοιμα για να συνεχιστεί και φέτος η παράδοση ετών στην πόλη των Φιλιατρών.
Το πανηγύρι διεξάγεται με την ευκαιρία της μεγάλης παντριφυλιακής εορτής για τον πολιούχο των Φιλιατρών Άγιο Χαράλαμπο. Σύμφωνα, δε, με το πρόγραμμα εορτασμού που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τριφυλίας, οι θρησκευτικές τελετές θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας. Νωρίτερα, στις 6.00, από τον επιχώριο μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο, μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών θα γίνει η υποδοχή των προσκεκλημένων Μητροπολιτών, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 7.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλεί δέηση, ενώ τιμές θα αποδώσει Διμοιρία του Στρατού. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό, όπου θα γίνει η Απόλυση. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.
Πλήθος πιστών, δε, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, αναμένεται να επισκεφθούν τις μέρες εκείνες την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές.