Οι Καλαματιανές bloggers που νοιάζονται για εμάς…

Οι Καλαματιανές bloggers που νοιάζονται για εμάς…

Ψάχνοντας στο χώρο του διαδικτύου, πολλές φορές έπεσα πάνω σε ένα blog που παρουσίαζε και πρότεινε καταστήματα εστίασης στην Καλαμάτα. Μου έκανε εντύπωση η οργάνωση της εν λόγω ιστοσελίδας, αλλά και το μεράκι των ατόμων που ήταν πίσω.
Ψάχνοντας, λοιπόν, να εντοπίσω τους εμπνευστές, βρήκα τη Χρύσα και την Ηλιάννα, δύο φίλες που ζουν στην Καλαμάτα και η μία συμπληρώνει την άλλη.
Το “The Eatery Kalamata Blog” έχει δημιουργηθεί από τη Χρύσα (κατά το ήμισυ Ελληνίδα), η οποία προέρχεται από οικογένεια εστιατόρων στον Καναδά και σαφώς γνωρίζει το αντικείμενο από όλες τις πτυχές του, επομένως τι καλύτερο από μια «του χώρου» για το χώρο, και από την Ηλιάννα, γέννημα θρέμμα Καλαματιανή, που γνωρίζει τον τόπο μας και έχει μια ιδιαίτερη αισθητική σε ό,τι αφορά το φαγητό και τη μαζική εστίαση.
Και αφού μου παρουσιάστηκαν, άρχισαν οι ερωτήσεις:

Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Η ιδέα γεννήθηκε ένα βράδυ που είχαμε βγει για φαγητό σε ένα καινούριο εστιατόριο, το οποίο δε γνώριζε κανείς, και αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσε να «μαθευτεί» και στον έξω κόσμο η όμορφη εμπειρία που αποκομίσαμε! Έτσι, εκείνο το βράδυ κατοχυρώσαμε την έναρξη του blog μας.


 
Τι μπορεί να βρει κάποιος στο blog σας;
Στο blog μας μπορεί κανείς να βρει πληθώρα επιλογών από κέντρα εστίασης και μικρά cafe- bistro που έχουμε ήδη επισκεφτεί. Τα περισσότερα από αυτά ίσως είναι ήδη γνωστά σε κάποιους, αλλά εμείς προσπαθούμε να ξετρυπώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κρυμμένους θησαυρούς μέσα στην πόλη, αλλά και εκτός.
 
Πόσα καταστήματα έχετε επισκεφθεί και τι εικόνα έχετε αποκομίσει;
Μέχρι τώρα έχουμε επισκεφτεί 18 διαφορετικούς χώρους και κάθε φορά αποκομίζουμε μια μοναδική εμπειρία. Είναι πολύ όμορφο να βρίσκεσαι σε ένα χώρο, να γεύεσαι νέες εμπειρίες και να τις μοιράζεσαι, ενεργοποιώντας κάθε φορά όλες τις αισθήσεις σου.
 
Η γνώμη σας για το φαγητό στην πόλη;
Σε γενικές γραμμές η Καλαμάτα έχει πληθώρα επιλογών φαγητού. Αυτό που κάθε φορά μάς προξενεί θετική εντύπωση είναι ότι οι ιδιοκτήτες όλων των καταστημάτων έχουν επιμεληθεί προσωπικά το χώρο και μοχθούν καθημερινά για αυτόν. Όσον αφορά στη γεύση, νομίζω πως ο συνδυασμός των τοπικών καλαματιανών προϊόντων με τις νέες τάσεις της μεσογειακής κουζίνας αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι ανοίγουν αρκετές επιχειρήσεις με έθνικ κουζίνες, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι οι ορίζοντες για πειραματισμό και εξέλιξη διευρύνονται διαρκώς.
 
Πριν βρεθείτε σε κάποιο κατάστημα, έχετε ενημερώσει τους ιδιοκτήτες; Υπάρχει αρνητική κριτική από εσάς;
Στόχος μας δεν είναι να τρομοκρατήσουμε τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των cafe ούτε και να βομβαρδίσουμε το blog με αρνητικές κριτικές. Αντίθετα, η όποια καλοπροαίρετη κριτική ασκούμε, αποσκοπεί στο να δώσουμε έναυσμα βελτίωσης, ορμώμενες από ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο μας.
 

Η κίνηση στο blog και οι αντιδράσεις των αναγνωστών πώς είναι;
Η κίνηση του blog μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες. Έχουμε επισκεψιμότητα από διάφορες χώρες του κόσμου, με μεγαλύτερο ποσοστό, φυσικά, από την πόλη μας.
 
Ποια τα σχέδιά σας σε αυτή την ιδέα;
Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να διευρύνουμε το blog μας και εκτός συνόρων της πόλης, να εξερευνήσουμε, δηλαδή, όλη τη Μεσσηνία. Για αυτό το λόγο είμαστε ανοιχτές σε κάθε πρόσκληση και πρόταση!

Δείτε εδώ το The Eatery Kalamata Blog

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση