Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης…


-Συνεπές στην ώρα έναρξης της συνεδρίασης αποδεικνύεται το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η δεύτερη συνεδρίασή του ξεκίνησε ακριβώς στις 6.00 το απόγευμα και η τρίτη (η προχθεσινή) στις 6.06. Προφανώς η πρώην μειοψηφία και νυν πλειοψηφία θέλει να δώσει άλλη εικόνα προς τα έξω, καθώς υπήρχαν φορές στο πρόσφατο παρελθόν που η συνεδρίαση αργούσε χαρακτηριστικά να ξεκινήσει και κάποιες φορές οι τότε μειοψηφίες είχαν απειλήσει με αποχώρηση, κάνοντάς την πράξη μία φορά, αν δε με απατά η μνήμη μου. Όμως, αυτή η συνέπεια στην έναρξη έχει και αρνητικό αντίκτυπο σε εμάς (τα Μέσα), καθώς θα πρέπει να τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα για να προλάβουμε…
-Κατά τη συνεδρίαση έγινε αναφορά στις ζημιές που προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αφού αναφέρθηκαν επ’ αυτών ο τέως δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ο τέως αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κων. Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Νικ. Ξαρχάκος, άρχισε να τοποθετείται ο δήμαρχος Γ. Τσώνης. Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του, ευχαρίστησε υπαλλήλους και διευθυντές υπηρεσιών που συνέβαλαν στην αποκατάσταση των προβλημάτων.
«Να ευχαριστήσουμε και τους αστυνομικούς», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Μένης Αδαμόπουλος, αλλά η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, καθώς ο κ. Τσώνης απάντησε: «Σιγά μην τους ευχαριστήσουμε, τη δουλειά τους έκαναν». Υποθέτω πως ο κ. Αδαμόπουλος πρέπει να ένιωσε πολύ άβολα και το κενό της αμηχανίας έσπευσε να καλύψει ο τέως δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, μιλώντας για συντεχνιακό αίτημα.
Βασικό ζητούμενο παραμένει το αυτονόητο, εκτός αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε …
-Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε θέμα πρόσληψης δύο εποχικών υπαλλήλων για τις ανάγκες του καρναβαλιού, και ο Γ. Αθανασόπουλος αιφνιδίασε ζητώντας να έχει μερίδιο και η μειοψηφία. Υπήρξε σάστισμα και ο κ. Αθανασόπουλος που το αντιλήφθηκε, επισήμανε πως αυτό είχε αποτελέσει αίτημα του σημερινού δημάρχου. «Ναι, έτσι είναι, αλλά εσείς με γράψατε», απάντησε ετοιμόλογος ο κ. Τσώνης.
-Κάποια στιγμή θα πρέπει να λιπανθεί η πόρτα της εισόδου της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, που έτριζε έντονα, προκαλώντας ανατριχίλα σε αρκετούς…
-Για το δήμαρχο ξεκίνησε να μιλά ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Δαβίλλας, με αφορμή την τοποθέτησή του σχετικά με το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, οπότε γυρίζει ο Στ. Αναστασόπουλος και τον διορθώνει, λέγοντάς του: «Ο πρώην δήμαρχος, μην παρεξηγηθούμε».
-Δευτερόλεπτα αργότερα ο κ. Δαβίλλας, αφού συνεχάρη τη νέα Δημοτική Αρχή, ανέφερε πως, αν αυτή λειτουργήσει προοδευτικά, προς το συμφέρον της κοινωνίας και με συναίνεση, θα συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και η όποια κριτική του θα είναι με θετικό πρόσημο.
-Μια ωραία «μπηχτή» έριξε ο Στάθης Αναστασόπουλος, μιλώντας για την ξαφνική αγάπη του Δήμου Καλαμάτας προς το Δήμο Μεσσήνης…
Χ.Χ.