Ενδιαφέρον οφειλετών για τη ρύθμιση-εξπρές στη ΔΟΥ Καλαμάτας


Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των φορολογουμένων στη ΔΟΥ Καλαμάτας για τη ρύθμιση – εξπρές, σύμφωνα με τη διευθύντρια κα Κούβελα. Όπως απάντησε ερωτώμενη από το «Θάρρος», υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο και πολλοί ζητούν πληροφορίες και διευκρινίσεις. Μάλιστα, αρκετοί οφειλέτες θέλουν να «σπάσουν» ρύθμιση που ήδη έχουν, ώστε να γλυτώσουν από τις προσαυξήσεις και να ενταχθούν σε αυτή.
Η ρύθμιση – εξπρές θα είναι σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή. Παρά, δε, το γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί που εκτυπώνουν την ταυτότητα της οφειλής, το πόσοι θα την πληρώσουν θα φανεί τελικά μετά την Παρασκευή, οπότε θα μπουν οι πληρωμές στους λογαριασμούς του Δημοσίου.
Η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι ιδιαίτερη απλή, καθώς δε χρειάζεται να υποβληθεί καμία αίτηση. Ο φορολογούμενος, κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet, μπορεί να εκτυπώσει ένα έντυπο «Συγκεντρωτική Εικόνα Οφειλών εκτός Ρύθμισης», στο οποίο εμφανίζονται όλες οι οφειλές του αναλυτικά ανά είδος (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ.). Με αυτό το έντυπο θα προσέρχεται στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να πληρώνει όποια οφειλή θέλει και όποιο ποσό θέλει. Τον υπολογισμό των προσαυξήσεων που θα διαγράφονται θα τον κάνει αυτόματα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ μετά την πληρωμή.
Β.Β.