Ενημέρωση για την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας


Ενημερωτική εκδήλωση για τις μαθήτριες και τους μαθητές του ΕΠ.ΑΛ. Κυπαρισσίας σχετικά με την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα διεξήχθη χθες στο αμφιθέατρο «Αλέκος Παπαδόπουλος», με ομιλητή το μαιευτήρα – χειρουργό γυναικολόγο και αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρη Κουτσούλη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούλης σημείωσε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο η πρόσκληση των καθηγητών να μιλήσει στους μαθητές για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την αντισύλληψη και τα μέτρα που μπορούν να πάρουν για να προστατευθούν απ’ όλα τα νοσήματα τα οποία μπορεί να προκληθούν μέσα από την ερωτική πράξη. «Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε τους νεολαίους, για να είναι έτοιμοι ουσιαστικά να προφυλάσσονται και να προστατεύονται από όλα αυτά τα νοσήματα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, δεν επιτρέπεται στην εποχή του διαδικτύου, στην εποχή που τα παιδιά ενημερώνονται καθημερινά και πέφτουν θύματα ίσως παραπληροφόρησης, οι επιστήμονες να μην είμαστε δίπλα τους, έτσι ώστε να τους δώσουμε όλα εκείνα τα κίνητρα και όλα εκείνα τα ενημερωτικά στοιχεία τα οποία θα τα βοηθήσουν να μην πέσουν στην παγίδα της αρρώστιας ή της μόλυνσης και της νόσησης αργότερα», επισήμανε ο κ. Κουτσούλης.
Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Βάσω Αργυροπούλου σημείωσε: «Στο πλαίσιο του προγράμματος Υγείας που έχει αναλάβει το ΕΠ.ΑΛ. Κυπαρισσίας, πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε να μας μιλήσει ο γυναικολόγος Κουτσούλης Δημήτρης, με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά μας για να σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, για τον ιό του AIDS, για την αντισύλληψη. Είναι θέματα σοβαρά. Τα παιδιά μας τώρα είναι σε μία ηλικία που αρχίζουν τη σεξουαλική τους ζωή και, δυστυχώς, σε πολλά παιδιά δεν υπάρχει ενημέρωση από την οικογένεια. Η Πολιτεία σε αυτό δε βρίσκεται δίπλα μας και οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να βγάζουμε σωστούς και ενημερωμένους ανθρώπους στην κοινωνία».

του Ηλία Γιαννόπουλου