Επιτέλους δικαίωση για τον Πανθουριακό, που σήκωσε την κούπα (φωτογραφίες)


Ο …ακριβοθώρητος τελευταίως πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Αριστείδη Σταθόπουλου, έκανε το βράδυ του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στον Κορδία την απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας Πανθουριακό, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του υπέργηρου επίτιμου προέδρου της Μαύρης Θύελλας Λυκούργου Γαϊτανάρου, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο συνοδευόμενος από τον κ. Μανέτα.
Η χθεσινή ημέρα ήταν συμβολικά μια ημέρα δικαίωσης για την ομάδα της Θουριάς και ειδικά τον αναμορφωτή πρόεδρό της Αγαθοκλή Χριστόπουλο, καθώς όπως και ο ίδιος ανέφερε είχαν προηγηθεί τρεις χρονιές αποτυχίας. Δικαίωση και τα θερμά λόγια που εισέπραξε τόσο από τον κ. Σταθόπουλο, όσο και από τον κ. Γαϊτανάρο.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και οι ποδοσφαιριστές που παρέλαβαν ένας ένας τα μετάλλιά τους και τους οποίους καλούσε ονομαστικά ο κ. Χριστόπουλος: Γιώργος Νιάρχος, Ξανθάκης, Σταμάτης Φέστας, Βαγγέλης Κουρεντζής, Σπύρος Πιχιγιόνι, Νίκος Βιδάκης, Αλέξανδρος Τσώνης, Νίκος Βασιλόπουλος, Τάκης Γεωργαντάς, Στέλιος Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Σεφεράσι, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θοδωρής Αναστασόπουλος, Κάρτσωνας, Περικλής Χαρμπίλας, Γιώργος Δωδέκατος, Γιώργος Μουλιάτος, Νίκος Μουλιάτος, Βαλάντης Σπυρόπουλος, Βασίλης Δουρούμης και ο απόντας χθες Σπύρος Δασκαλάκης.
Κορυφαία στιγμή η ανύψωση της «κούπας» από τον αρχηγό Βαγγέλη Κουρεντζής, τους έμπειρους παίκτες Βασίλη Δουρούμης και Τάκη Γεωργαντά και τον νεαρό Γιώργο Μουλιάτο.
Φυσικά η γιορτή του Πανθουριακού τα είχε όλα, σαμπάνιες, όλε, πανηγύρια και επευφημίες από τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας.
Δεν έλλειψε ο μπουφές, ενώ τα επινίκια θα γιορταστούν στη Θουρία…
Χ.Ε.
 
 
 
 
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2-1
Δε χάλασε τη γιορτή…

 Πριν τη χθεσινή φιέστα της στέψης του πρωταθλητή διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας του Πανθουριακού, με αντίπαλο τον Κεραυνό, ο οποίος απείλησε να κλέψει μερίδιο της ευτυχίας, όμως τελικά ηττήθηκε με 2-1.
Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου στο 16’ ο Χαρμπίλας με φάουλ πολύ πλάγια που πέρασε απ’ όλους ξεγελώντας τον Παναγιωτίδη. Στο 39’ ο Κοζοκάρου με ένα φοβερό σουτ δίπλα στο πλάγιο και τον πάγκο της Θουρίας ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους του Τάσου Χαρίτου που είχαν επίσης μια καλή χρονιά. Στο 63΄ ο Χαρμπίλας μετά από μια ντρίμπλα κάτω από τα πόδια αντιπάλου έβγαλε τη σέντρα και ο Ν. Μουλιάτος με δυνατό σουτ έκλεισε νικηφόρα και ιδανικά τη σεζόν για τον πρωταθλητή Πανθουριακό.
Διαιτητές: Δημήτρης Νίκας (Σοφία Αθανασοπούλου-Χάρης Καστανάς).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Γ. Νιάρχος, Τσώνης, Βιδάκης, Πιχιγιόνι, Κουρεντζής, Σεφεράσι (85’ Γεωργαντάς), Δωδέκατος (64’ Αναστασόπουλος), Ηλιόπουλος, Ν. Μουλιάτος (83’ Παπαδημητρίου), Γ. Μουλιάτος, Χαρμπίλας.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Σώκαλης (74’ Γιαμαρέλος), Τσορώνης, Καναλουπίτης, Χρ. Νιάρχος (75’ Κουρκουτάς), Κοζοκάρου, Δουβαλής, Κότσης, Χατζίου.