Καλά στην υγεία τους οι Καλαματιανοί στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που έπιασε φωτιά (φωτογραφίες και βίντεο)


Καλά στην υγεία τους, πάρα την ταραχή που πέρασαν, είναι οι 53 Καλαματιανοί που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο «Βεργίνα» στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα από τα δωμάτια.
Οι 53 Μεσσήνιοι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας η «Αγία Τριάδα» και το Σύλλογο των Νεδουσαίων βρίσκονταν στη συμπρωτεύουσα για το 33ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής. 
Στις 2.00 τα ξημερώματα επικράτησε πανικός, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε έγκαιρα και εκκενώθηκε το ξενοδοχείο σε χρόνο-ρεκόρ, προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι πελάτες.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου της «Αγίας Τριάδας», Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο. Όπως τόνισε, όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι περισσότεροι από τους Καλαματιανούς δε βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, καθώς ήταν στο φεστιβάλ. Όμως και οι λίγοι που ήταν εκεί, ειδοποιήθηκαν και εγκατέλειψαν γρήγορα το κτήριο. Η φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο Καλαματιανών χορευτών από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (ίσως από βραχυκύκλωμα), οι οποίοι, για καλή τους τύχη, εκείνη την ώρα απουσίαζαν. 
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε τη φωτιά μόνο σε ένα δωμάτιο του τέταρτου ορόφου και στη συνέχεια σβήστηκε.
Η Πυροσβεστική διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά, ενώ κανείς άνθρωπος δεν κινδύνεψε.
Συνολικά στο ξενοδοχείο διέμεναν 227 άτομα.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player