Κοινό περί δικαίου αίσθημα…


Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε ο Σταύρος Καπάκος, στην Κυριακάτικη «Αυγή», να δίνουν οι βουλευτές του το 20%+20% των αποδοχών τους στο κόμμα και στην αλληλεγγύη, δείχνει ότι η Αριστερά έχει συνείδηση του προβλήματος (υποθέτω ότι εφαρμόζεται η απόφαση αυτή ή μήπως…).  
Όπως σημείωνε στη στήλη του, «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στην Αριστερά υπάρχουν στελέχη που παίρνουν περίπου 4.500 ευρώ καθαρά (τόσα μένουν αν δίνουν το 40% για κόμμα – αλληλεγγύη), και δεν μπορούν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο (ας το παίρνουν αφορολόγητο…) ή ότι χρειάζονται ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.  
Όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες στην κοινωνία, τέτοιου είδους προνόμια εκλαμβάνονται από τους πολίτες ως πρόκληση. Ας δώσουν εκείνοι, ειδικά αυτή την περίοδο, πρώτοι το παράδειγμα στην κοινωνία κι ας μη θέλγονται από το μέλι της εξουσίας. Αλίμονο αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει το ηθικό πλεονέκτημα…».  
Όλα τα υπόλοιπα που διαβάζω σε… δακρύβρεκτες ανακοινώσεις των βουλευτών Μεσσηνίας ή σε διάφορες ιστοσελίδες, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… 
Α.Π.