Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Δευτέρα και Τετάρτη για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα


Προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας θα ληφθούν στην Καλαμάτα από την Τροχαία τόσο τη Δευτέρα, για τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, όσο και την Τετάρτη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Παράλληλα μέτρα από την Τροχαία θα ισχύουν σε όλο το οδικό δίκτυο την Τετάρτη. Αυξημένη θα είναι η αστυνόμευση του οδικού δικτύου, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, ενώ θα υπάρξει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
 
Στην Καλαμάτα
Σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα, θα ισχύσει:
Διακοπή της κυκλοφορίας και κίνηση παντός είδους οχημάτων και από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς:
-Σταδίου (από οδό Φαρών έως την πλατεία 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής (από κτήριο Φιλαρμονικής έως την πλατεία 23ης Μαρτίου) – Αγίου Νικολάου (από τον Άγιο Νικόλαο έως την πλατεία 23ης Μαρτίου) – Αναγνωσταρά (από την οδό Νικηταρά έως την πλατεία 23ης Μαρτίου). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά περίπτωση μέσω παρακαμπτήριων οδών.
 
Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις
Διακοπή της κυκλοφορίας και κίνηση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
-Υπαπαντής (από κτήριο Φιλαρμονικής έως την πλατεία 23ης Μαρτίου) – 23ης Μαρτίου (από γέφυρα παλαιού ΚΤΕΛ έως την πλατεία 23ης Μαρτίου) – Σταδίου (από οδό Φαρών έως και την πλατεία 23ης Μαρτίου) – Βασ. Γεωργίου (από Φαρών έως Αριστομένους) – Αριστομένους (από οδό Κροντήρη έως το Πάρκο του ΟΣΕ) – Σε κάθε κάθετη οδό που οδηγεί στην οδό Αριστομένους, ήτοι Κροντήρη-Παυσανίου Γεωργούλη-Βαλαωρίτου- Ξενοφώντος- Βασ. Σοφίας Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά περίπτωση μέσω παρακαμπτήριων οδών.
Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν τη Δευτέρα από τις 12.30 μετά το μεσημέρι έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της αναπαράστασης για την απελευθέρωση της πόλης και την Τετάρτη από τις 9.30 το πρωί έως την ολοκλήρωση της παρέλασης.
Β.Β.