Μένει στα συρτάρια ο δρόμος Καλαμάτα-Κιτριές


Απάντηση του Δημάρχου στον Μ. Αντωνόπουλο
Το δρόμο Καλαμάτα- Κιτριές, ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, έφερε στην επιφάνεια ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος. Σε παρέμβασή του προς τη Δημοτική Αρχή ζήτησε να μάθει αν βρίσκεται στο σχεδιασμό της η συνέχιση της μελέτης οδοποιίας για το Καλαμάτα – Κιτριές.
Όπως ανάφερε, μεταξύ άλλων, «το έργο είχε ενταχθεί από το 1997 με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών της ΝΑ Μεσσηνίας. Τώρα που εμφανίζονται πολλά προβλήματα με την υφιστάμενη οδό λόγω θαλάσσιας διάβρωσης, η συνέχιση του έργου θα λύσει πολλά προβλήματα, αλλά και θα έχουμε και αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην περιοχή τους θερινούς μήνες, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξή της”.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μελέτη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφού μεγάλο τμήμα της καταλαμβάνει μεγάλα κομμάτια δυτικά του ήδη υπάρχοντος δρόμου, με αποτέλεσμα το κόστος της απαλλοτρίωσης να εκτινάσσεται στα ύψη, δεδομένης και της υψηλής εμπορικής αξίας των ακινήτων της περιοχής.
Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι ζητήματα επί της εγκυρότητας της μελέτης προκύπτουν και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη διαβούλευση.
Ολοκληρώνοντας, σχολίασε ότι λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η συγκεκριμένη μελέτη θα παραμείνει στα συρτάρια των υπευθύνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο εφικτό είναι στο μέλλον να προχωρήσει ο δρόμος προς τη Μάνη. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη