Με δεκάδες παιδιά και το συγγραφέα Ν. Ανδρικόπουλο οι φετινές «Βιβλιοδρομίες»


Βάζοντας ένα λιθαράκι στην αγάπη των παιδιών για τις τυπωμένες σελίδες που μυρίζουν γνώση και φαντασία, και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί το πρώτο σκέλος των «Βιβλιοδρομιών» που διοργάνωσαν στην έδρα τους τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με ελεύθερη συμμετοχή.
Περισσότερα από 100 αγόρια και κορίτσια Δημοτικού Σχολείου έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος και κλήθηκαν να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με τα βιβλία που είχαν επιλέξει.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση που ακολούθησε με το βραβευμένο εικονογράφο και συγγραφέα, Νικόλα Ανδρικόπουλο, ο οποίος ταξίδεψε τους μικρούς μαθητές και αρκετούς γονείς στον κόσμο του και τις σελίδες των βιβλίων του, κερδίζοντας με διαρκείς ερωτήσεις την ενεργή συμμετοχή των νεαρών αναγνωστών.
Η φετινή γιορτή των «Βιβλιοδρομιών», την οποία συντονίζει η Γεωργία Πουλοπούλου, με τη διακριτική πάντα παρουσία του «οικοδεσπότη» Φώτη Μπουγά, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, με τη βράβευση των νικητών. 
Εκτός από βιβλία, οι τρεις μαθητές ή μαθήτριες που θα διακριθούν ανά τάξη θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα δημιουργικό εργαστήρι με θέμα τα Comics, υπό την καθοδήγηση της Λήδας Τσενέ και της Βασιλείας Βαξεβάνη της Comicdom Press Junior, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση της ομάδας στην πόλη της Καλαμάτας.
Χ.Ε.