Να ενταχθεί η Καλαμάτα στους προορισμούς των Κορεατών τουριστών ζήτησε ο Π. Νίκας


Την ένταξη της Καλαμάτας στους τουριστικούς προορισμούς που επισκέπτονται οι 60.000 Νοτιοκορεάτες τουρίστες στην Ελλάδα, ζήτησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παν. Νίκας από τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, Gil Shou Shin, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης στο Δημαρχείο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας με το πέρας της συνάντησης, ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και συνεργασίας, κυρίως στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Αφού σημείωσε τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών που υπάρχουν από το παρελθόν και συνεχίζονται σήμερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με σοβαρό οικονομικό περιεχόμενο, όπως η ναυπήγηση πλοίων Ελλήνων εφοπλιστών στην Κορέα, τόνισε ότι η Καλαμάτα επιθυμεί να ενταχθεί στους τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν οι Κορεάτες, μετά τη Σαντορίνη και τα Μετέωρα, ενώ ανέφερε ότι μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, αλλά και της κουζίνας.
Από την πλευρά του, ο Κορεάτης πρέσβης δήλωσε ότι η περιοχή της Καλαμάτας τού έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Αρχαία Μεσσήνη, που με την κατάλληλη προώθηση μπορεί να προσελκύσει τους τουρίστες συμπατριώτες του. Ανέφερε δε πως ο δήμαρχος του πρότεινε τη συμμετοχή χορωδιακών σχημάτων από την Κορέα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Ο κ. Gil Shou Shin αναφέρθηκε, επίσης, στην προχθεσινή εκδήλωση στη Μεσσήνη, όπου τιμήθηκαν οι Έλληνες βετεράνοι του πολέμου της Κορέας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της χώρας του. «Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η φιλία, το θεμέλιο της οποίας έβαλαν οι ίδιοι οι βετεράνοι με τη συμμετοχή τους στον πόλεμο», κατέληξε.