Νεκρός σε ρεματιά βρέθηκε 70χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο στην Τριφυλία


Νεκρός σε ρεματιά βρέθηκε χθες το πρωί ο 70χρονος Γεώργιος Κακαβάνος, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο στην Τοπική Κοινότητας Λεύκης του Δήμου Τριφυλίας.
Ο άτυχος άνδρας, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, εικάζεται πως είχε πάει στη ρεματιά, περιοχή στην οποία είχε κτήματα και παλαιότερα τα καλλιεργούσε, για να μαζέψει χόρτα και, άγνωστο μέχρι στιγμής πώς και γιατί, βρήκε τραγικό θάνατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν διαζευγμένος και διέμενε μόνος του στη Λεύκη, ενώ αδερφή του κατοικεί στους Γαργαλιάνους και δύο αδέρφια του ζουν εκτός της περιοχής.
Τον 70χρονο είχε δει το απόγευμα του Σαββάτου συγχωριανός του να κατευθύνεται προς την περιοχή της ρεματιάς μεταξύ Λεύκης και Τραγάνας, περί το μισό χιλιόμετρο από το χωριό. Έκτοτε δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής.
Το μεσημέρι της Κυριακής τού τηλεφώνησε συγγενικό του πρόσωπο, αλλά αυτός δεν απάντησε και στο οικογενειακό του περιβάλλον υπήρξε ανησυχία, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το τραγικό τέλος του ανθρώπου τους. Ούτε τη Δευτέρα έδωσε σημεία ζωής και την Τρίτη το πρωί συγγενείς του δήλωσαν στο Α.Τ. Γαργαλιάνων την εξαφάνισή του. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του, χωρίς μέχρι τη δύση του ηλίου να φέρουν αποτέλεσμα.
Την Τετάρτη, από νωρίς το πρωί, άνδρες της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, καθώς και ομάδα του Παραρτήματος Καλαμάτας της Ελληνικής Ομάδας  Διάσωσης, όπως και κάτοικοι της Λεύκης και των Γαργαλιάνων, «σάρωσαν» την περιοχή για τον εντοπισμό του και βρήκαν το καπέλο του, περίπου 100 μέτρα από το νεκροταφείο του χωριού, και σε άλλο σημείο, πιο κοντά στη ρεματιά, τα παπούτσια του.
Χθες το πρωί, συνεχίστηκαν οι έρευνες ανδρών της Αστυνομίας, μελών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και εθελοντών, ενώ κάτοικος της περιοχής, που συνέδραμε εθελοντικά τις έρευνες μαζί και με άλλους, εντόπισε το πτώμα του 70χρονου στη ρεματιά, περίπου μισό χιλιόμετρο από το χωριό.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες ειδικών κλιμακίων της ΕΛΑΣ για συλλογή ευρημάτων και στοιχείων, ενώ η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στην Πάτρα για νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Του Ηλία Γιαννόπουλου 

Φωτογραφία: gargalianoionline.gr