Οι εργασίες συντήρησης που έχουν γίνει στο επαρχιακό οδικό δίκτυο


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΥΣΑ
 
Παρατάθηκε για άλλη μια φορά η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για την ολοκλήρωση του έργου ήταν τέλος Μαρτίου, όμως κάποιες εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
 
Παρεμβάσεις
Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης σε έξι επαρχιακούς δρόμους που ανήκουν στο πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο (1η επαρχιακή, 3η επαρχιακή, 6η επαρχιακή, 7η επαρχιακή, 9η επαρχιακή, νέα 13η επαρχιακή και 4η επαρχιακή), αλλά και σε όποιο άλλο επαρχιακό δρόμο δοθεί εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας για παρεμβάσεις.
Οι εργασίες για τη συντήρηση των επαρχιακών δρόμων που εκτελούνται με το έργο αυτό είναι:
-Χωματουργικά: Εκσκαφές γαιώδεις – ημιβραχώδεις, εκσκαφές ορυγμάτων και διάνοιξη τάφρων
-Τεχνικά Έργα: Κατασκευή σωληνωτών οχετών αποχέτευσης ομβρίων, ρείθρων τάφρων με σκυρόδεμα και φάτνες από συρματόπλεγμα
-Οδοστρωσία: Κατασκευή στρώσεων υπόβασης και βάσης με θραυστό υλικό λατομείου
-Ασφαλτικά: Κατασκευή ασφαλτικής προεπάλειψης και συγκολλητικής, ασφαλτικής ισοπεδωτικής και στρώσεων κυκλοφορίας
-Σήμανση-Ασφάλεια: Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων, πλαστικών ανακλαστήρων και διαγράμμισης.
 
Εργασίες
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτικές εργασίες σε 7η και 8η Επ.Ο. και στο δρόμο Καστάνια-Σαϊδόνα. Έχει ολοκληρωθεί η επέκταση και σήμανση της γέφυρας στον Άγιο Νικόλαο Δ. Μάνης. Έχουν τοποθετηθεί πληροφοριακές πινακίδες στη διασταύρωση της 9ης Ε.Ο. προς Ζευγολατιό. Έγινε η διαγράμμιση στην 7η Επ.Ο. Κατασκευάσθηκαν με σκυρόδεμα επενδεδυμένοι τάφροι από Καρδαμύλη προς Αγ. Νικόλαο. Αντιμετωπίστηκε η κατολίσθηση στα Πλατάνια προς Νέδα. Αντιμετωπίστηκαν οι ζημιές από θεομηνία στη διασταύρωση Κάτω Άμφειας. Έγινε η διαγράμμιση στην 6η Επ.Ο., στην 8η Επ.Ο., στο δρόμο από Αετό προς Μοναστήρι και από Άνω Ψάρι προς Διμάνδρα, από Καστάνια προς Σαϊδόνα και στο Ριζόμυλο-Τζάνε-Πεταλίδι.
Επίσης, κατασκευάσθηκαν από σκυρόδεμα επενδεδυμένοι τάφροι στο Τουλούπα Χάνι. Τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας στην 7η Επ.Ο. από γέφυρα Ζευγολατιού προς Διαβολίτσι και στην 1η Επ.Ο. Τοποθετήθηκαν κάγκελα στη γέφυρα και σε φρεάτια μετά την Καρδαμύλη. Αντιμετωπίστηκε η κατολίσθηση στου Μηλιώτη. Αντιμετωπίστηκε η φθορά της γέφυρας Στρεφίου. Ολοκληρώθηκε η γέφυρα Λαγκούβαρδου. Ολοκληρώθηκε ο δρόμος προς Ανδρομονάστηρο. Αντιμετωπίστηκε η κατολίσθηση στο Αβραμιού. Κατασκευάζεται η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην Ανδρούσα.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και απομένει η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του τμήματος στο οποίο έγινε κατολίσθηση στην Ανδρούσα. Συγκεκριμένα, τελείωσε η κατασκευή των συρματοκιβωτίων και εκκρεμεί η κατασκευή της επενδεδυμένης τάφρου οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κι αυτός είναι και ο λόγος που ζητήθηκε παράταση.

 
Της Βίκυς Βετουλάκη