Παίρνει δάνειο ο Δήμος Καλαμάτας για να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές του


Σε περίπτωση που δεν αποδώσει η χθεσινή συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό υποσχέθηκε ο δήμαρχος Παν. Νίκας
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Δημήτρη Οικονομάκου.
Όπως σχολίασε, πρόσφατα είναι τα γεγονότα στο κλειστό της “Τέντας” με τον τραυματισμό αθλητή, την άθλια κατάσταση του παρκέ του γηπέδου, αλλά και τα χρονίζοντα προβλήματα με το κάλυμμα. Επίσης, σημείωσε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπάσκετ στην οδό Νέδοντος, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.
Για τον κ. Οικονομάκο μια Δημοτική Αρχή πρέπει να επενδύει στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, αφού αποτελούν βάθρα για την ανάπτυξη της παιδείας και ένα είδος άμυνας σε όλη την ξενόφερτη μόδα που μας πλασάρουν, απ’ τα ναρκωτικά μέχρι τις καφετέριες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας παραδέχτηκε ότι οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας είναι σε κακή κατάσταση και δεν αρμόζουν σε μια πόλη στην οποία ζουν 25.000 περίπου νέοι. Βέβαια, για τον ίδιο ο λόγος είναι η ανύπαρκτη πολιτική από την πλευρά της Πολιτείας. Ενισχύοντας τον ισχυρισμό του, σημείωσε ότι ενώ για την αλλαγή του καλύμματος της Τέντας απαιτούνται περίπου 400.000 ευρώ, η κυβέρνηση το 2013 και το 2014 έδωσε στο Δήμο 31.000 ευρώ.
Επίσης, καυτηρίασε το γεγονός ότι ο τέως υπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Αργολίδας με τη Ν.Δ., Ι. Ανδριανός, φρόντισε να “γεμίσει” την περιοχή του με γήπεδα, όντας και πάλι υποψήφιος, και να αδιαφορήσει για την υπόλοιπη χώρα. Το ίδιο έγινε και παλιότερα, συμπλήρωσε, όταν οι περισσότεροι υπουργοί ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα. «Φτιάχτηκαν γήπεδα τα οποία για να λειτουργήσουν πρέπει να παίζουν μόνο γέροι και γριές, αλλά και πάλι δε μαζεύονται δύο ομάδες!».
Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε ότι κάποια πράγματα θα κρίνονταν στη χθεσινή συνάντηση του ιδίου με το νέο υπουργό Σ. Κοντονή. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα, ο Δήμος θα προχωρήσει σε σύναψη δανείου, για να επέμβει ο ίδιος.
Πάντως, τόνισε ότι στα γήπεδα μπάσκετ του Νέδοντα γίνονται και βανδαλισμοί από τους χρήστες ή άλλους αγνώστους και αυτό πρέπει να καταδικαστεί.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη