Μια νέα εξόρμηση, με διαφορετικό περιεχόμενο από την προηγούμενη, προγραμματίζουν για την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαρτίου, οι «Αμήχανοι Καλαμάτας, η ποδηλατική ομάδα που ήρθε να συνδυάσει ποδηλατοβόλτα και ενημέρωση. Μπορεί στις 18 Ιανουαρίου να είχαν οργανώσει εκδήλωση σχετικά με την παραγωγή λαδιού επισκεπτόμενοι ελαιώνες και ελαιοτριβεία, αλλά η επόμενή τους δράση έχει ως σκοπό την ενημέρωση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος (αειφορία, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση κ.λπ.), λειτουργίας της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και παρακολούθησης της διαδικασίας παρασκευής στερεού βιοκαυσίμου (pellet).
Τίτλος της δράσης είναι το «Πού πάνε, μάνα μου», και θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί από το χώρο του πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν, κατά σειρά, το παρακείμενο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια θα ποδηλατίσουν έως τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας. Αφού ενημερωθούν για τη λειτουργία του, χρησιμοποιώντας το δρόμο που βρίσκεται παράλληλα με τον ποταμό Άρι, θα καταλήξουν στο εργοστάσιο παρασκευής πέλλετ (PelPellet). Από εκεί και μετά, μέσω του δρόμου που συνδέει τη Δυτική Παραλία με το δρόμο Καλαμάτας – Μεσσήνης, θα επιστρέψουν και θα τερματίσουν στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησαν, δηλαδή το πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Εκεί, όπως και την προηγούμενη φορά, θα υπάρχουν εδέσματα, προσφορά τοπικών καταστημάτων.
Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 23 χλμ. και ο εκτιμώμενος χρόνος 4 ώρες.
Η εκδήλωση θα έχει ταυτόχρονα και ανθρωπιστική διάσταση, μιας και οι διοργανωτές προτείνουν σε όσους από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, να φέρουν κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του πατινάζ τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ κ.λπ.) καθαριστικά, χαρτιά υγείας, κ.λπ., που θα προσφερθούν στο Δημοτικό-Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλαμάτας.
Τέλος, όπως τονίζουν, «στη βόλτα αυτή κάθε ποδηλάτης έχει την ευθύνη του εαυτού του και ακολουθεί τους κανόνες ορθής οδικής συμπεριφοράς».
«Πού πάνε, μάνα μου» από τους «Αμήχανους Καλαμάτας» την ερχόμενη Κυριακή
Δείτε επίσης.
«Μην πιστεύεις αυτούς που λένε ότι δεν έχουν ζηλέψει ποτέ. Αυτό που εννοούν είναι ότι δεν έχουν ερωτευθεί ποτέ»
Πριν 94 χρόνια
Δημήτρης Γιαννημάρας: Να αναγνωριστεί επίσημα η Συμφωνία των Κιτριών ως γεγονός μείζονος ιστορικής σημασίας
Ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για το μεγάλο έργο ύδρευσης της Μεσσήνης
Μέτριας…επικινδυνότητας η Μαραθόλακκα σύμφωνα με ΤΕΡΝΑ
Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Κατσουλίδη, Δημητρης Δημητροπουλος, μιλάει στο «Θ»
10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: «Όταν το βίωμα γίνεται φωνή αλλαγής»
Τοπικά 08.10.2026, 18:30
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Τριφυλίας
Τοπικά 08.10.2026, 17:00
Οι Σιωνιστές είναι και θα παραμείνουν ανεπιθύμητοι στην Καλαμάτα
Τοπικά 08.10.2026, 16:45
Πρόβατα και κατσίκες στο κέντρο της Καλαμάτας
Τοπικά 08.10.2026, 16:00
Βιβλιοπρόταση: «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα»
Τοπικά 08.10.2026, 15:25
Τα πολεοδομικά στη Μεσσήνη και στην Καλαμάτα
Φόρτωση…










