Στους «16» της Ευρώπης η ομάδα του Βασίλη Γεωργόπουλου


Η Εθνική Παίδων (Κ 17), με τον Καλαματιανό Βασίλη Γεωργόπουλο στην τεχνική ηγεσία, χάρισε άλλη μια επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015, τερματίζοντας στην κορυφή του 4ου ομίλου της elite round.
Στον τελευταίο αγώνα που έδωσε προχθές της ήταν αρκετό το 0-0 με τη Λευκορωσία, ενώ είχε προηγουμένως κερδίσει με 1-0 τη διοργανώτρια Πολωνία και είχε μια ακόμη ισοπαλία, 2-2 στην πρεμιέρα με την Ιρλανδία, με την τελευταία να εξασφαλίζει επίσης την πρόκριση.
Σε δηλώσεις του στο epo.gr ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος τόνισε: «Είχα δηλώσει από την αρχή ότι αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι αξίζουν πολλά. Αυτό που έκαναν είναι σημαντικό και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα και σπουδαιότερα. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου και όλο το τιμ της αποστολής γιατί δουλέψαμε αρμονικά όλες αυτές της μέρες. Είμαι ευτυχισμένος. Αξίζαμε την πρόκριση γιατί ήμασταν οι καλύτεροι στον όμιλο. Μας περιμένει άλλη μια πρόκληση στα τελικά και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός κορυφαίου τουρνουά».

Στα τελικά της Βουλγαρίας (6-22 Μαΐου) θα ακολουθήσει και η Ιρλανδία, παρά την ήττα της 1-0 από τη διοργανώτρια Πολωνία, ενώ προκρίθηκαν ακόμη Γαλλία, Ισπανία, Κροατία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία, Ρωσία, Αγγλία (κάτοχος), Σλοβενία, Τσεχία, Σκωτία, Γερμανία και Ιταλία. Τη 16άδα συμπληρώνει η διοργανώτρια Βουλγαρία. Η κλήρωση της τελικής φάσης θα διενεργηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 17:00 στην πόλη Πομόριε και τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος, ενώ οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 6-22 Μαΐου.