Σύλληψη 56 ατόμων στην Πελοπόννησο, εκ των οποίων 17 στη Μεσσηνία


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, από τα συνολικά πενήντα έξι σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη έως και την Παρασκευή. Στη Μεσσηνία κατασχέθηκε και ποσότητα 18 γραμμαρίων χασίς.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν και είχαν ως επακόλουθο τις 56 συλλήψεις, προσήχθησαν 131 άτομα από τα 875 που ελέγχθηκαν. Ελέγχθηκαν, επίσης, 712 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 321 παραβάσεις.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν ένας Ρομά γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τακτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Καλαμάτας για ληστεία, 2 Έλληνες για ναρκωτικά, 7 Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 1 αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα, 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 1 Έλληνας για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού και 3 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Στην Αργολίδα συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα, στην Αρκαδία 8, στην Κορινθία 10 και στη Λακωνία 17 άτομα.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 290 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 24 του υγειονομικού κανονισμού, 3 για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικής, 2 για υποκλοπή μεταφορικού έργου, 1 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 1 παράβαση περί αδέσποτων, ενώ κατασχέθηκε και ποσότητα 9,5 γραμμαρίων ηρωίνης στη Λακωνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ, όπως επισημαίνεται, «οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου».