Τσιγγάνες από το Μενίδι έδειχναν σφουγγάρια για πώληση και έκλεβαν σπίτια


Τρεις τσιγγάνες από το Μενίδι συνελήφθησαν στα Φιλιατρά, από αστυνομικούς της περιοχής, ως υπαίτιες για κλοπές σε σπίτια.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις τσιγγάνες ηλικίας 31, 36 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών.
Ειδικότερα, οι τσιγγάνες μαζί με άγνωστα άτομα μπήκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στα Φιλιατρά σε σπίτι ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και 50 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Φιλιατρών τις εντόπισαν λίγο αργότερα και τις συνέλαβαν, ενώ τα κοσμήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια. Στην κατοχή τους εντοπίστηκε ένα σακβουαγιάζ, στο οποίο είχαν σφουγγάρια προς πώληση.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι οι τσιγγάνες μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών, την Κυριακή το πρωί στα Φιλιατρά, είχαν διαπράξει ακόμη μία κλοπή σε σπίτι αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.