35 εγγυητικές επιστολές με πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις είχε εισπράξει η 56χρονη υπάλληλος

35 εγγυητικές επιστολές με πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις είχε εισπράξει η 56χρονη υπάλληλος

Σύντομα αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση της 56χρονης υπαλλήλου του Τμήματος Προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας η οποία είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου στον υπηρεσιακό της φάκελο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την εξαργύρωση εγγυητικών επιστολών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε πλέον από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο ακριβής αριθμός των εγγυητικών επιστολών που εξαργυρώθηκαν από την ίδια με πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις. Το ποσό που υπολογίσθηκε ότι έχει εισπράξει είναι 35.000 ευρώ, αρκετά λιγότερο από εκείνο που είχε αρχικά υπολογισθεί.
 
35 εγγυητικές
Ο φάκελος της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συμπληρώθηκε με το πόρισμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση όλων των στοιχείων αποδεικνύει ότι η 56χρονη υπάλληλος με πιθανότατα πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις έχει εισπράξει συνολικά 35 εγγυητικές επιστολές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.
Παράλληλα, υπάρχουν υπόνοιες για πλαστογράφηση της υπογραφής πρώην συναδέλφων της, προκειμένου να φτιαχτούν οι εξουσιοδοτήσεις με το γνήσιο της υπογραφής, για να γίνει η είσπραξη των εγγυητικών επιστολών από τρίτο πρόσωπο και όχι από τον άμεσα ενδιαφερόμενο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας οι υπογραφές των οποίων φέρουν οι εξουσιοδοτήσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχουν αρνηθεί ότι είναι δικές τους.
 
ΕΔΕ
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνταξη πορίσματος, σε διοικητικό πλέον επίπεδο, της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διαταχθεί σε βάρος της υπαλλήλου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται το Νοέμβριο, όταν διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που είχε προσκομίσει στο φάκελό της η 56χρονη ήταν πλαστό. Από τότε, μάλιστα, εξαφανίσθηκε, αφού πρώτα διαπιστώθηκε ότι είχε διαρρήξει το γραφείο στη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και είχε αφήσει την παραίτησή της.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισαν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα ιδιοκτήτες ταξί, καταγγέλλοντας ότι οι εγγυητικές επιστολές που είχαν προσκομίσει για τη μεταφορά μαθητών στη συγκεκριμένη υπάλληλο είχαν εξαργυρωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Της Βίκυς Βετουλάκη