4 ληστείες το Μάρτιο από τους «κουκουλοφόρους ληστές των 3.00π.μ.»


«ΧΤΥΠΑΝΕ» ΣΠΙΤΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
Ανησυχητικές διαστάσεις, λαμβάνει η δράση ομάδας τριών κουκουλοφόρων ληστών στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, έχει ήδη κάνει τέσσερις ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων μέσα στο Μάρτιο. Η πρώτη σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου, η δεύτερη στις 24 του μήνα, ενώ οι δύο επόμενες χθες τα ξημερώματα.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι ληστές απειλούν τα θύματά τους, που είναι πάντα ηλικιωμένοι, ευτυχώς χωρίς να τους πειράζουν.
 
Με την ίδια μέθοδο
Την πρώτη φορά, στις 17 Μαρτίου, στις 3.00 τα ξημερώματα, οι τρεις κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι όπου διαμένουν ένας 91χρονος με την 79χρονη σύζυγό του στη Χώρα, από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας.
Με την απειλή σωματικής βίας και χρησιμοποιώντας ένα αγροτικό εργαλείο (κόσα), τους πήραν 300 ευρώ, καθώς και 2 τραπεζικά βιβλιάρια.
Τη δεύτερη φορά, πάλι ξημερώματα στις 3.00, οι τρεις κουκουλοφόροι ληστές μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένων στη Χώρα και δε δίστασαν να τους απειλήσουν και εκφοβίσουν για 27 ευρώ, ποσό το οποίο τελικά και πήραν.
Οι ληστές παραβίασαν το παράθυρο του υπνοδωματίου όπου κοιμούνταν ο 78χρονος με την 68χρονη σύζυγό του και, αφού τους απείλησαν, πήραν τα 27 ευρώ και έφυγαν.
Χθες τα ξημερώματα οι «ληστές των 3.00» χτύπησαν σε δύο σπίτια ηλικιωμένων. Αυτή τη φορά άλλαξαν λίγο τις συνήθειές τους, και το πρώτο χτύπημα έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι ληστές, πάντα φορώντας κουκούλες, μπήκαν στο σπίτι που διαμένει μόνη της μια 92χρονη, παραβιάζοντας την πόρτα. Με απειλές την ανάγκασαν να τους δώσει 50 ευρώ και μια χρυσή βέρα.
Ακολούθως, τηρώντας τη συνήθειά τους, στις 3.15, παραβίασαν την κεντρική είσοδο σπιτιού στο Αμπελόφυτο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όπου μένει ένας 90χρονος και εκείνο το βράδυ φιλοξενούσε έναν 79χρονο. Τους αιφινιδίασαν πετώντας τους  κάτω από το κρεβάτι και με απειλές τούς πήραν 750 ευρώ. Από την πτώση ο 90χρονος χτύπησε ελαφρά στο αριστερό χέρι και στον αριστερό γοφό και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Στο σπίτι, βρέθηκε από την Αστυνομία ένα κατσαβίδι που εγκατέλειψαν οι ληστές. Προανάκριση για τις ληστείες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων. 

Της Βίκυς Βετουλάκη