6.260 ευρώ για απομάκρυνση μόνο των παλιών στύλων φωτισμού στο Λιμάνι Κυπαρισσίας


Έξι χιλιάδες διακόσια εξήντα (6.260) ευρώ θα διατεθούν από το Δήμο Τριφυλίας για απομάκρυνση – μόνο – των παλιών στύλων φωτισμού στο λιμάνι Κυπαρισσίας, παρ’ όλο που η μελέτη του έργου έχει τίτλο «Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δ.Ε. Κυπαρισσίας».
Αυτό έγινε γνωστό προχθές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, όπου θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν και η «Έγκριση δαπάνης, η ψήφιση πίστωσης & η απευθείας ανάθεση των εργασιών “Συντήρηση Δημοτικού φωτισμού ΔΕ Κυπαρισσίας”». Ρωτώντας σχετικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, η πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, απάντησε ότι προβλέπεται αντικατάσταση των στύλων φωτισμού.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε τη μελέτη και παίρνοντάς την διάβασε ότι σε αυτή αναφέρεται αποξήλωση και απομάκρυνση των στύλων και τοποθέτηση καπακιών στα φρεάτια στο λιμάνι και όχι αντικατάστασή τους και ηλεκτροφωτισμός, καθώς το λιμάνι μήνες τώρα είναι στο σκοτάδι.
Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επικοινώνησε εκείνη την ώρα τηλεφωνικά με τον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος του επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για ηλεκτροφωτισμό ή αντικατάσταση των παλιών και επικίνδυνων στύλων, παρά μόνο για απομάκρυνσή τους και κάποιες άλλες παρεμβάσεις στα φρεάτια.
Επίσης, συζήτηση έγινε για το εάν και πώς ο Δήμος μπορεί να παρέμβει, αφού το λιμάνι είναι στη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου, με τον επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντο Κουκούμη, να τονίζει πως αυτά πρέπει να τα κάνει το Λ.Τ., ενώ επισημάνθηκε πως πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού και της ρευματοδότησης στο λιμάνι, κάτι που έθεσαν και ο κ. Ανδρινόπουλος και ο κ. Κουκούμης.

του Ηλία Γιαννόπουλου