Άνοιξαν τα καταστήματα του κέντρου της Καλαμάτας την Κυριακή, αλλά δεν πήγαν οι πελάτες


Τον Εμπορικό Σύλλογο κατηγορούν καταστηματάρχες που δεν ψώνισε ο κόσμος
Για ακόμα μια Κυριακή δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο με το περίφημο άνοιγμα των καταστημάτων στην Καλαμάτα.
20150405_110556.jpg
Αρκετά, κυρίως ,της Αριστομένους ανέβασαν ρολά στις 11.00 το πρωί, ενώ οι αντιδράσεις ήταν ελάχιστες, αφού μια ομάδα 25 ατόμων μελών του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο και διαλύθηκε ειρηνικά.
20150405_104840.jpg
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η βροχή, που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και ουσιαστικά τελείωσε πρόωρα την όποια κίνηση στην αγορά.
Πάντως, το θέμα του ανοίγματος της Κυριακής κυριάρχησε στις συζητήσεις των καταστηματαρχών από τη στιγμή που έβγαλε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, με αρκετούς να σέβονται την απόφαση και άλλους να την αμφισβητούν ανοιχτά και να δηλώνουν ότι τέτοιες ανακοινώσεις προκαλούν σύγχυση στον κόσμο.
20150405_113151.jpg
Ωστόσο, καλό θα ήταν οι έμποροι να αφήσουν αντιπαλότητες και προσωπικές διαφορές στην άκρη και να αποφασίσουν από κοινού τι θέλουν να κάνουν.
maziko.jpg
Ο υπογράφων βρέθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2013 σε συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και τότε είχε αποφασιστεί μαζικά να μην ανοίγουν τα καταστήματα. Από τότε μέχρι σήμερα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά στις απόψεις των εμπόρων, όποτε ας γίνει μια νέα συνάντηση-ψηφοφορία, μήπως και τελειώσει αυτή η αντιπαλότητα.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης